"Jag är Ozzy" (I am Ozzy) av Ozzy Osbourne - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Jag är Ozzy" (I am Ozzy) av Ozzy Osbourne - 2010 (2009) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


"Han har levt hårdare än de flesta. Tagit fler droger. Druckit mer sprit. Ständigt varit otrogen. Levt lyxliv och fattigmansliv. Träffat varenda kändis värd namnet. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv ...

"Man har sagt en del galna saker om mig genom åren som 'Han bet huvudet av en fladdermus.' Japp. 'Han bet huvudet av en duva.' Japp. Men så hör jag saker som 'Ozzy skulle uppträda i går kväll men han vägrade sätta igång förrän han bitit av huvudena på femton hundvalpar.' Jag, döda hundvalpar?! Jag älskar hundvalpar och har arton av dem hemma. Fast jag har dödat några kor i mitt liv, det har jag. Och kycklingar ... 

Fast alla galna saker jag gjort hemsöker mig. Varje dag i mitt liv har varit en händelse. Jag har tagit dödliga doser av droger och alkohol i 30 års tid. jag har överlevt ett flygplan som körde in i mig, självmordsöverdoser, anklagelser om mord Och så dog jag nästan en gång när jag körde över ett gupp i marken med min fyrhjuling i snigelfart.

Människor frågar mig hur jag kunnat överleva och jag vet inte vad jag ska svara. Om man hade radat upp alla ungarna på min gata där jag växte upp och frågat vilken av oss som skulle bli 60 år, ha fem ungar, fyra barnbarn och hus i Buckinghamshire och i Bevely Hills, inte fan skulle man satt några pengar på mig. Men här är jag, beredd att berätta min historia, med mina egna ord, för första gången."

Black Sabbath bildades i Birmingham 1968 av Ozzy Osbourne (sång), Tony Iommi (gitarr), Geezer Butler (bas) och Bill Ward (trummor). Bandet blev känt för sina skandalösa uppträdanden och skapade något helt nytt i musikbranschen med sitt tunga beat och texter fyllda av ockultism. Deras skivor, till exempel Paranoid och Sabbath Bloody Sabbath, sålde guld- och platina många gånger om på 70-talet och de rankas som tidernas näst bästa hårdrocksband, bara slagna av Led Zeppelin.

Ozzy Osbourne föddes i arbetarstadsdelen Aston i Birmingham 1948. Han har sålt över hundra miljoner skivor, både med Black Sabbath och som soloartist. Han är gift med Sharon, som man också kunnat se i deras gemensamma program Hemma hos the Osbournes.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)


---------

Jag gillar att läsa biografier. Och jag läser mycket gärna böcker av och om rockstjärnors liv. Har läst ett flertal tidigare. Till exempel om Motley Crue, Marilyn Manson, Motorhead, med flera.

Den här boken, av och om Ozzy Osbourne från Black Sabbath från början, var klart läsvärd. Han har fått hjälp att skriva den av Chris Ayres.

Boken var lättläst, intressant, rolig, och bra. Och jag kan helt klart rekommendera den. Och man blir ju förundrad över att han fortfarande lever... ;-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------      Kommentarer
Postat av: Ahnna

min son Emil är intresserad av denna bok. Ska köpa den till honom i midsaommar present tror jag. /kram Ahnna

2010-06-16 @ 19:15:50
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Ahnna: Ja, jag tyckte den var intressant och bra! Så köp den du till din son! Så kan du låna och läsa den sen! ;-) Kram!

2010-06-16 @ 19:30:08
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0