"Rörmokaren" av Viggo Cavling - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Rörmokaren" av Viggo Cavling (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"På ytan verkar diplomatsonen Mårten Leijon leva ett ordnat liv som doktorand i statsvetenskap och volontär på Stadsmissionens härbärge i Stockholm. Men i det fördolda är han socialdemokraternas rörmokare, den som fixar läckor och löser akuta problem. För Mårten är detta uppdrag viktigare än allt annat och han har räddat rörelsen ur flera kriser. Men när en paparazzifotograf under valrörelsen 2006 tar bilder på en otrogen justitieminister går allt snett. I stället för att ta emot pengarna som Mårten erbjuder gör fotografen våldsamt motstånd. I tumultet dör fotografen. Mårten iscensätter hastigt ett självmord och lämnar lägenheten. Katastrofen tycks vara undanröjd. Men när en av Mårtens närmaste vänner, en stjärnreporter på DN, börjar nysta i fallet blir situationen plötsligt dödligt allvarlig. För absolut inget får skada rörelsen. Inget.

Rörmokaren är en spänningsroman och Stockholmsskildring med trovärdiga inblickar i svensk toppolitik, finansvärlden och livet på de stora tidningarna.
"

 

(Kopierat från forum.se)


---------

Det här var en väldigt bra debutbok av Viggo Cavling tycker jag. En politisk thriller med mycket verklighetsanknytning.

Att Viggo Cavling kan skriva, det vet vi ju sen förut. (För er som inte vet vem han är, så läs till exempel om honom på Wikipedia via den här länken.)

Men att han skulle vara så bra på att även skriva en mycket spännande roman, det visste vi ju inte. Boken var välskriven, lättläst, spännande, verklighetstrogen, och mycket medryckande. Bra karaktärer i boken var det också, och svår att lägga ifrån sig var den.

Jag ser verkligen fram emot fler böcker av Viggo Cavling. Och jag kan varmt rekommendera "Rörmokaren".

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0