"Baristas - första boken" av Denise Rudberg - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Baristas - första boken" av Denise Rudberg (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

---------


"Tre killar och en kaffebar.


Välkommen till kaffebaren som under en intensiv höst blir Ludvigs, Nicolas och Rubens andra hem.


Ludvig går första året på Viktor Rydbergs gymnasium. Han känner inte någon sedan tidigare vilket är skönt, men samtidigt är det utmattande att försöka hitta nya kompisar. Hemma hos Ludvig är det mindre bra. Ludvigs systrar och han själv gör sitt yttersta för att slippa varandra, precis som deras föräldrar verkar göra. En dag får han tips om att en kaffebar strax bakom Stureplan söker extrapersonal.


Nicolas ska börja andra året på ekonomiprogrammet på Östra Real. Året innan har han varit utbytesstudent i USA och återkomsten till Stockholm är rätt svår. Han bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa tidigt försvann ur bilden. När han en kväll är på väg hem från sin flickvän passerar han en kaffebar vid Stureplan. På en skylt i fönstret läser han att de söker personal.


Ruben går i tvåan på teaterlinjen på Södra Latin och vantrivs. Från sin inrutade trygga uppväxt i Stockholmsförorten Djursholm längtade han hett efter en mer öppen och kreativ miljö. Men hans nya sköna teaterstil blev långt ifrån vad han drömt om. En tjejkompis drar med honom till en kaffebar, och trots att han aldrig druckit kaffe blir han intresserad när han får reda på att de söker folk.


Tre killar från skilda uppväxtförhållanden blir bästa vänner under en höst som blir både hektisk och lärorik. Trots att deras vägar kanske aldrig skulle ha korsats, blir de livsnödvändiga för varandras utveckling."

 

(Kopierat från bonniercarlsen.se)


---------

Jag har läst allt (hittills) av Denise Rudberg, och jag gillar verkligen hennes böcker. Bäst tycker jag ju förstås om hennes vuxenböcker. Men jag gillar även hennes ungdomsböcker, även om jag kanske inte direkt är rätt målgrupp.

Hennes tidigare ungdomsserie trilogin "Tillsammans" tyckte jag var bra. Här är en länk till min recension av den tredje och sista boken, och i den recensionen finns det även länkar till dom två tidigare böckerna.

Jag vet inte hur många böcker det ska bli i den här bokserien. Men den här första boken var det ett mycket öppet slut i, så jag ser redan fram emot nästa del.

Tycker att den här boken "Baristas" var till och med lite bättre än "Tillsammans".

Nackdelen med dom flesta ungdomsböckerna är ju bara att dom är så tunna och lättlästa. Den här tog inte många minuter att läsa ut.

Men jag kan som sagt helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bonnier Carlsen.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0