"Svedd" av Sandra Gustafsson - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Svedd" av Sandra Gustafsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Helena är inspärrad. Hon har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort? En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman.

Vi får möta Helena i skärvor: samtalen med psykologen varvas med återblickar till barndomen och Helenas inre samtal med sitt livs kärlek. Berättelsen är full av nerv och spänningen stiger med insikten om vem Helena egentligen är. 

Svedd är en psykologisk spänningsroman som insiktsfullt skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.

Sandra Gustafsson debuterade 2006 med Maskrosungen, en självbiografisk berättelse om att växa upp med en psykiskt sjuk mamma och en alkoholiserad pappa.
"

 

(Kopierat från bbb.se)


---------

För tre år sedan så läste jag Sandra Gustafssons debutbok, som är dokumentär och självbiografisk. Den heter "Maskrosungen" och var mycket bra. Här är en länk till min recension av den.

"Svedd" är Sandras tredje bok, och hennes första roman. Boken är, som det står ovanför, en psykologisk spänningsroman.

Jag tyckte att boken var mycket, mycket bra. Den var väldigt spännande och mycket gripande. Utlämnande och ibland otäck. Den berörde verkligen, och är en som bok som jag kommer att minnas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0