"Patient 67" (Shutter Island) av Dennis Lehane.---------    

Recension av boken: "Patient 67" (Shutter Island) av Dennis Lehane. (2003.) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen..."


(Kopierat från adlibris.se)

---------    


Jag såg filmen "Mysic River" för ett par veckor sen. (Recension finns här.) Den filmen är baserad på boken "Rött Regn" av författaren Dennis Lehane. Jag blev då lite sugen på att läsa något av Dennis Lehane, och blev rekommenderad boken "Patient 67" av min bloggvän Annebelle.

"Patient 67" var en mycket bra bok. Den var spännande och mycket oförutsägbar. Jag kan helt klart rekommendera den. Och jag ska helt klart läsa flera böcker av Dennis Lehane. //Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0