"Livstid" (Life Expectancy) av Dean Koontz.---------    

Recension av boken: "Livstid" (Life Expectancy) av Dean Koontz. (2008.) (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Jimmy Tock kommer till världen samma kväll som hans farfar lämnar den. Medan en våldsam storm rasar, tillbringar hans far Rrudy långa timmar i korridorerna mellan förlossningsavdelningens väntrum och sin döende fars sjukbädd. Det är en underlig vaka som blir än underligare när Josef Tock plötsligt sätter sig käpprakt upp och talar sammanhängande för första och sista gången efter sin stroke.

Det han säger innan han dör är att hans sonsons liv kommer att innehålla fem fruktansvärda dagar, fem datum med hemska händelser som Jimmy behöver förbereda sig på. Det första ska ske under hans tjugonde år och det sista det år han fyller trettio.

Rudy avfärdar sin fars sista ord som en döende mans förvirrade prat. Men när han upptäcker att fadern också förutsåg sin sonsons födelse på minuten, hans exakta längd och vikt, och det faktum att Jimmy skulle födas med syndaktyli den oförklarade missbildning där två eller flera fingrar eller tår är sammanvuxna på sin vänstra fot, får den gamle mannens förutsägelser en obehaglig innebörd.

Vilka hemska händelser väntar Jimmy under dessa fem mörka dagar? Vilka mardrömmar kommer han att möta? Vilka utmaningar måste han anta? För vem Jimmy Tock är och vad han måste uträtta är ett mysterium lika farligt som förunderligt en kamp mot en ondska så svart att endast de mest extraordinära själar kan skina igenom.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har alltid gillat Dean Koontz böcker. Den första boken jag läste av honom var boken "Viskningar" och det var 1982. Sedan dess så har jag väl köpt och läst ungefär 35 böcker av honom. Dom flesta, speciellt dom tidigare böckerna, är skräckböcker. Men många av dom, och då speciellt dom senare böckerna, är "vanliga" romaner och typ kriminalromaner. 

Den här boken, Dean Koontz senaste bok, "Livstid" var inte någon skräckbok, utan mer än vanlig roman och/eller kriminalroman. 

Det som var ovanligt med den, tycker jag, är att trots att det är en riktigt våldsam historia ibland, med både mord och blod, så är den väldigt rolig också. Den är skriven på ett lite ovanligt sätt, och på ett humoristiskt sätt. 

Jag tyckte mycket om boken, och kan verkligen rekommendera den. //Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0