"Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen.---------    

Recension av boken: "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta i tunnelbanan med sin kvällstidning. När han ser alla trista, gråbleka ansikten runt omkring känner han sig tillfreds. Han är ju själv framgångsrik, lyckligt gift och far till tre barn. Allt kan bara bli bättre.

I fönstret ser han spegelbilden av en luggsliten typ som verkar stirra på honom. Syns det utanpå att han är lycklig? Stör det? I så fall kan han leva med det.

Tåget bromsar in, mannen gör sig beredd att stiga av. Han märker inte att den dystra figuren reser sig också han.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen är den första delen i Hammarbyserien, en ny deckarserie med täta, gastkramande intriger och överraskande vändningar.

Hammarbyserien är storstadskänsla, vardagsliv, samtidspuls och har ett persongalleri som kommer att stanna i läsarens minne.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket bra kriminalroman som jag vamt kan rekommendera. Det är författarens debut som deckarförfattare, och boken "Pepparkakshuset" är första delen i en serie böcker som hon kallar för "Hammarbyserien". 

Själva storyn i boken var mycket bra. Spännande och gripande och inte alltid förutsägbar. 

Och det ska bli väldigt roligt att få läsa fler böcker i serien framöver. För jag gillade verkligen hennes Stockholmsskildringar, och också alla poliskaraktärerna.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0