"Mystic River"

         


"Mystic River" - 2003

"Jimmy. Dave. Sean. De är vänner som växte upp i Bostons arbetarkvarter och som senare gled isär efter en hemsk tragedi. Många år senare återförenas de genom en brutal händelse. Jimmys dotter har mördats och detta ohyggliga brott för de tre vännerna samman igen. Sean är nu polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Men de fyra dygnen som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla - inte minst Dave själv... Med underlag utifrån Brian Helgelands adaption av Dennis Lehandes roman, skapar Clint Eastwood ett mästerverk, en ruvande thriller som bygger på familj, vänner och förlorad oskuld. Sean Penn, Tim Robbins och Kevin Bacon spelar den centrala trion, och de får sällskap av Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden och Laura Linney i en av de starkaste rollbesättningarna på åratal. Ett levande "vem-gjorde-det-drama". En spänd polisutredning. Ett utforskande av hjärtats mörkaste plats. Floden har många djup. Låt den skölja över dig."

(Kopierat från LoveFilm)

En fem år gammal film som vi har "missat" förut. Men den var mycket, mycket bra. Stark film med väldigt bra skådespelare. Kan helt klart rekommenderas om det är fler som inte har sett den.

Betyg: 4 av 5.

Kommentarer
Postat av: annebelle

Den är bra och boken är bäst! Dennis LeHane är författaren och han har skrivit fler böcker som är fantastskt bra. Hoppas du har dem olästa så du har dem kvar. Nu ska jag gå och dansa afrodans för första gången. :-o

2008-09-20 @ 09:35:00
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Annebelle: Ja, filmen var jättebra. Och jag såg att den var gjord efter en bok av Dennis LeHane. Jag har aldrig läst något av honom, men jag kanske borde göra det då? Ska man läsa hans böcker i ordning? Vilken är hans första? Eller kan man läsa dom hur som helst? Och vilken rekommenderar du i så fall?Afrodans! Det lät spännande! Ska bli kul att läsa om det i din blogg sen då! Ha det bra! :-)

2008-09-20 @ 09:39:40
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: vivan

Tack för tipset!

Trevlig helg önskar jag dig och din familj!

kramiz:)

2008-09-20 @ 13:25:06
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Vivan: Varsågod! Titta gärna in i mina kategorier "Filmrecensioner" och "Bokrecensioner" för fler tips!Ha en trevlig helg du också! :-)

2008-09-20 @ 13:28:46
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0