"Heartsick" (Heartsick) av Chelsea Cain.---------    

Recension av boken: "Heartsick" (Heartsick) av Chelsea Cain. (2008.) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Hon är vacker och sensuell, intelligent och sofistikerad. Hon är också en skoningslös seriemördare...

Archie Sheridan ägnade tio år åt att ta fast Gretchen Lowell, en av tidernas mest fruktade seriemördare, och han var mycket nära att bli hennes offer. I en dryg vecka höll hon Archie fången. Det hon utsatte honom för har han aldrig anförtrott någon.

Sedan släpptes han oförklarligt och hon överlämnade sig själv till polisen. Nu har två år gått, Gretchen sitter bakom lås och bom och Archie ombeds att återvända till arbetet.

En ny seriemördare, med skolflickor som specialitet, härjar i Portland. När utredningen hamnar i en återvändsgränd inser Archie att det bara finns en person som kan hjälpa honom. Men frågan är till vilket pris?

Chelsea Cain bor i Portland, Oregon, med man och barn. Detta är hennes rosade debut.

"
Heartsick är en gastkramande roman. Otäck och spännande med vältecknade karaktärer, massor av skrämmande överraskningar och en vass dialog." New York Times Book Review."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken tyckte jag mycket om. Den var välskriven, spännande, lättläst, och lite makaber. Den är skriven av en kvinnlig amerikansk författare, och det är hennes debutbok. Boken handlar om en kvinnlig seriemördare som torterar och mördar sina offer. Mycket brutal, detaljerad, och otäck. Jag gillar ju sånt, kände på mig att jag skulle tycka om boken, och det gjorde jag verkligen. Ser fram emot fler böcker av författaren Chelsea Cain. Och jag kan verkligen rekommendera boken om ni gillar den här typen av litteratur. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Håkan Wikell

Hej!Kollade recensioner på nätet och kom in på din blogg. Boken är läskig men välskriven. Men den är lite väl lik Thomas Harris böcker om Hannibal Lector. På något ställe skrev någon att det var lätt att lista ut vem som var mördaren. Tyckte du det?Mvh Håkan

2008-09-07 @ 00:06:38
URL: http://hakananser.blogg.se/
Postat av: Håkan Wikell

Hej!Den är läskig men välskriven. Har lite kvar att läsa. Min enda invändning är att den är lite väl lik Thomas Harris När lammen tystnar.

2008-09-07 @ 00:08:27
URL: http://hakananser.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Håkan: Hej! Kul att du hittade hit! Jag läser massor, och recenserar allt jag läser. Och även filmer.Visst tänker man på Hannibal Lector och Thomas Harris när man läser boken. Men jag tyckte inte att den kändes som någon kopia, och jag tyckte boken var väldigt bra. Och även om jag läser massor, så var jag som vanligt värdelös på att lista ut mördaren! ;-D

2008-09-07 @ 09:38:32
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Håkan Wikell: Kom gärna in och skriv igen när du har läst ut hela. Vad du tyckte om den då, och om du tyckte det var lätt att lista ut mördaren. :-)

2008-09-07 @ 09:39:38
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jag borde nästan läsa den bara för namnets skull. ;)

2008-10-06 @ 22:42:53
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jag borde nästan läsa den bara för namnets skull. ;)

2008-10-06 @ 22:43:26
URL: http://heartsick.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Cecilia: Hahaha! Ja, det borde du verkligen! ;-D

2008-10-07 @ 19:57:51
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Cecilia: ;-D

2008-10-07 @ 19:58:12
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0