Mammografi i morgon...


(Bild och text kopierad från Vårdguiden.)


I morgon ska jag på mammografi... Det är första gången som jag blir kallad till det. Men jag har ändå varit på mammografi två gånger tidigare, eftersom jag har haft knölar i brösten två gånger, och då fått remiss av min gynekolog. Men båda gångerna har det varit ofarliga knölar.

Visst gör det lite ont att mammografera sig tycker jag, men ändå inte så värst farligt. Ni som har gjort det, vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Angela

Jag brukar säga lite skämtsamt att det är nog enda gången man är totalt rynkfri i ansiktet ;-)

Behagligt är det inte men tur att det finns! Man får bara genomlida det helt enkelt... Lycka till! Kram

2008-09-15 @ 22:05:17
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Josefin

Jag har också gjort det en gång, jag kände en knöl i bröstet (som visade sig vara ofarlig). Nog kändes det(det drog och slet, det kändes som att brösten skulle slitas iväg), men det skulle inte vara någonting som jag skulle oroa mig för. Det är verkligen toppen att det finns.Hoppas att det går bra idag!Kram

2008-09-16 @ 10:22:38
Postat av: Susanne

Har gjort det en gång då jag också hade en ofarlig knöl (sk fettknöl) men på mig gjorde det ohyggligt ont började faktiskt gråta.

Jag har ju fibromyalgi och brösryggen är ett väldigt känsligt område på mig så för mig var det en riktig mardrömsupplevelse kändes som om hela alltet skulle lossna.

Får väl ta riktigt med smärtstillande innan nästa gång.Kramizar Susanne

2008-09-16 @ 11:25:15
URL: http://www.fnuttisen.bloggagratis.se
Postat av: Bim

---> Angela: Hahaha! Ja, så kanske det är! ;-)Det här var tredje gången för mig, och det har inte gjort det endaste ont någon av gångerna. Det kanske är lättare när man har små bröst som jag har.Kram!

2008-09-16 @ 18:08:48
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Josefin: Ja, jag har gjort det två gånger tidigare när jag har känt knölar i brösten. Men den ena gången var det en fettknöl och den andra gången en förstorad körtel. Men ingen av dom två gångerna, och inte heller i dag, så gjorde det ont. Men som jag skrev tidigare, jag har ju små bröst, och det är kanske lättare då.Kram!

2008-09-16 @ 18:11:06
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Susanne: Usch... Vad jobbigt det lät för dig. Men du kanske ska ta smärtstillande nästa gång då.Kram.

2008-09-16 @ 18:12:12
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Therése

Min spontana tanke när jag såg sjukhusets undersökningsbild var "Shit! Hur ska de någonsin kunna klämma in mina A-kupebröst i en sådan där grej?!", men det finns någon anpassningsinställning?

Jag ska på en sådan där cellprovtagning imorgon f m. Första gången någonsin. Har aldrig vågat gå dit tidigare...gulp!

Har du tagit något sådant prov? Om ja, hur smärtsamt är det på en skala?

2008-09-16 @ 18:46:25
URL: http://www.hanky.se/therror
Postat av: Bim

---> Therése: Hahaha! Jag har också A-kupa, och det går alldeles utmärkt! Man liksom fäller sig fram in i maskinen, och så drar dom ut bröstet! Sen så trycker maskinen ihop bröstet. Men på mig gör det faktiskt inte ont. Lite obehagligt kanske bara.Jag har gjort cellprovstagning många gånger. Och jag tycker inte att det känns ett dugg. Själv gynekologundersökningen är ju alltid lite jobbig och obehaglig, men cellprovet känns inte alls. I alla fall inte på mig.

2008-09-16 @ 18:52:10
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Therése

Oj! :O "Drar ut bröstet" lät inte så lajbans, men om det inte gör ont kanske man kan se det smått komiska i att se sina bröst bli avlånga och pannkaksplatta! ;)TACK för infon angående cellprovtagningen, nu kanske jag verkligen masar mig dit till slut. :)

2008-09-16 @ 19:11:35
URL: http://www.hanky.se/therror
Postat av: Bim

---> Therése: Nu är jag ju lite äldre än vad du är, och har fött två barn, och ammat dom i ett år vardera... Så mina bröst är ju kanske lite "tomma och hängiga" och lätta att "dra ut". Men det känns faktiskt rätt så komiskt när man står där och ser ner på sina hopklämda och platta bröst! ;-DJa, jag hoppas att jag inte "lurar" dig nu, för jag vet ju inte om det är så för alla att cellprov inte gör ont! ;-D

2008-09-16 @ 19:16:16
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Therése

Du hade rätt! Det kändes ju inte!! :D HURRA!

2008-09-17 @ 11:20:01
URL: http://www.hanky.se/therror
Postat av: Bim

---> Therése: Härligt! Jag är glad för din skull! :-D

2008-09-17 @ 14:58:47
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0