"Hatet" av Anders Nyqvist.

image792

---------    

Recension av boken: "Hatet" av Anders Nyqvist. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Vet han att jag ständigt väntar på nästa gång? Vet han att mamma är så rädd för honom att hon kräks i buskarna innan hon kommer hem? 

Det är sjuttiotal. Anders pappa har studerat till ingenjör på kvällarna och hela familjen kan flytta till en större lägenhet. Det är bara det att pappa dricker, mer och mer, samtidigt som han äter de tabletter han har ständig tillgång till. Utåt är han den lyckade klassresenären som är politiskt engagerad och har en fin familj. Hans karisma vilseleder omvärlden, men i hemmet trappas missbruket upp, han blir våldsam, oberäknelig och giftig.
          Han förgriper sig på Anders mamma och håller hela familjen i ett skräckgrepp genom psykisk terror, lögner och hot. De väntar på nästa utbrott, är alltid på spänn. Under Anders säng står en packad väska, ifall han måste ta med sin lillebror och fly under någon av de otaliga sömnlösa nätter då mammans skrik håller dem vakna.
          På inga villkor får någon ana vad som händer. Samtidigt växer lusten att slå tillbaka hos Anders - tills den hotar att svämma över alla bräddar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
"Hatet" är den sanna historien om Anders Nyqvists uppväxt. Det är en stark bok som är bra skriven. Som vanligt tycker jag alltid att det är intressant med dokumentära böcker. Den här tycker jag också var bra skriven. Jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: sissel

Rävungen av Torey Hayden.. Den rekommenderar jag starkt.. En mycket gripande bok, väldigt hemsk/tragisk att läsa :/

2007-07-16 @ 21:41:05
URL: http://siss3l.blogg.se
Postat av: Bim

---> Sissel: Jag har läst flera böcker av Torey Hayden. Men det var flera år sedan. Kommer inte ihåg vad de hette. Men jag vet att de var både bra/hemska/gripande/tragiska.

2007-07-16 @ 22:08:02
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0