"Tille-Lille" av Therese Vestlund.

image879

---------    

Recension av boken: "Tille-Lille" av Therese Vestlund. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Första dagen hemma från BB upptäcker Therese Vesterlund en blåsa på sin nyfödde son Tilles rumpa. Ingen anar då att det är det första symptomet på en dödlig sjukdom. Efter att ha besökt 15 läkare får föräldrarna chockbeskedet att deras son har hudsjukdomen EB, av den dödliga varianten Herlitz.
Therese Vesterlund börjar skriva dagbok på nätet om Tille, en dagbok som följs av 100 000-tals läsare i Sverige och resten av världen.

I denna bok har Therese sammanställt hela den gripande dagboken där man kan följa Tilles kamp mot sjukdomen ända tills han stilla somnar in på påskaftonen, bara sex månader gammal.

Journalisten Annika Sohlander har skrivit kapitlen om bakgrunden till dagboken och om föräldrarna Therese och Nicklas känslor runt Tille och sjukdomen.
Köper du denna bok är du med och stöder fonden "Tille-Lille". Överskottet för boken går till forskning och stöd för barn som drabbats om sjukdomen Epidermolysis bullosa, EB."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
En sån här bok är ju omöjlig att recensera och betygssätta. Det är ju en mammas dagbok om sin döende baby. Givetvis fruktansvärt gripande att läsa. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Bim: Jag kommer inte in på Annebelles blogg, gör du? Ifall du har fått lösenordet kan inte du höra med henne ifall jag också kan få det? Vore jättesnällt, har nämligen deletat det mail jag fick från henne för ett tag sen om ett annat ärende.
/A

2007-07-27 @ 21:34:38
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> En Södertäljebos Liv II: Jag har fått användarnamn och lösenord. Jag mailar till henne så får hon kontakta dig. Jag ger henne din e-mailadress.

2007-07-27 @ 22:48:22
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Ahnna

JAg läser än Therse dagbok , nu med lillebror troy.
Åker på semester nu så jag kommer inte titta in för om en och en halv vecka. Men jag hoppas du finns kvar här då och att solen har tittat fram. Kram Ahnna

2007-07-27 @ 23:01:35
Postat av: Bim

---> Ahnna: Jaha! Jag visste inte att hon bloggade fortfarande! Okej! Ha det så jättebra då på semestern! Jag är givetvis kvar här när du kommer åter! Oavsett sol eller regn! Kram!

2007-07-27 @ 23:04:58
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Tack Bim!!

2007-07-28 @ 00:12:31
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> En Södertäljebos Liv II: Varsågod! Mailet är skickat till henne! :-)

2007-07-28 @ 00:15:04
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0