"Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Det var som om murbruket inte längre orkade bära den tunga hemlighet som stenhuset så länge bevarat. Innanför väggen fanns ytterligare ett rum som en gång hade tillhört fyrmästarens familj. I dunklet därinne låg en människokropp. Ansiktet var vänt mot dem som om de varit väntade.

På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.

Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.

Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Man ska väl kanske egentligen inte jämföra författare med varandra, men den här boken "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman, tyckte jag var väldigt lik Camilla Läckbergs böcker.

Boken var en riktigt klassisk svensk deckare. Den var spännande, fängslande, lättläst och bra. Jag ser fram emot att läsa fler böcker av debutanten Ann Rosman. Och jag kan helt klart rekommendera boken. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Damm Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------    
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0