"Vyssan lull" av Carin Gerhardsen - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Vyssan lull" av Carin Gerhardsen (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman.)

---------


"Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet.

Halsarna är avskurna och det finns blod överallt men inga spår av gärningsmannen.

Barnens svenske far lever isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden. Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt och har tankarna på annat håll. Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på Den andre mannen, han som med iskyla gett sig på henne i en osedvanligt utstuderad våldtäkt som på pappret aldrig har ägt rum. Och kollegan Einar Eriksson, nonchalant som vanligt, är försvunnen och underlåter att dyka upp på jobbet.

Sjöberg är själv splittrad. Han kan inte glömma den rödhåriga Margit Olofsson som dyker upp i hans drömmar. Till slut bestämmer han sig för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mor alltid vägrat att tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott vara död.

Och Einar Eriksson har fortfarande inte dykt upp på sin arbetsplats

Vyssan lull handlar om skuld, en skuld som präglat de inblandade i årtionden och som kommer att leva vidare tills alla är borta. Vyssan lull är den tredje boken i den populära Hammarbyserien.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Den här boken "Vyssan lull" är den tredje fristående delen i deckarserien: "Hammarbyserien".

Den första boken "Pepparkakshuset" utkom 2008, och den har jag recenserat HÄR.

Den andra boken "Mamma, pappa, barn" utkom 2009, och den har jag recenserat HÄR.

Och nu har jag alltså läst den tredje boken "Vyssan lull".

Den här boken var precis lika bra som dom två tidigare böckerna. Jag tycker verkligen om karaktärerna i boken, speciellt poliserna som är med i varje bok. Storyn i den här boken var också lika bra som i dom två tidigare.

Boken var spännande, lättläst, gripande och inte alls förutsägbar. Så jag kan varmt rekommendera boken. Men läs helst alla tre böckerna, och i rätt ordning. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Ordfront.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0