Dagens Dagbok – Lördagen den 20 mars 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med sju fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, som nästan alltid på lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Efter att vi båda hade ätit frukost, fikat, och haft en pratstund, så satte vi igång med dagens projekt.

 

Vi hade bestämt oss för att fixa i ordning i alla våra bokhyllor. Jag har ju köpt så mycket böcker under en tid tillbaka. Och den senaste tiden så har jag ju också fått massor med recensionsböcker gratis.

 

I alla våra bokhyllor i vardagsrummet så hade vi dörrar längst ner. Bakom dom så fanns det massor med LP-skivor, vinylsinglar, VHS-band, en stor stereo, en stor bandspelare, två videokameror, med mera. Och allt det hade vi beslutat oss för att rensa bort och slänga.

 

Sen så skulle vissa av dörrarna bort. Efter det skulle nya hyllor upp, som Jimmy har köpt åt mig på brädgården där han jobbar. Och sen så skulle alla nya böcker upp i hyllorna.

 

Så vid tiotiden så satte vi igång med vårt jobb. Ungefär samtidigt så vaknade Jimmy, och efter att han hade ätit frukost så kom han också och hjälpte till.

 

Vi packade ner allt som skulle slängas, eller rättare sagt skulle till återvinningscentralen i Högdalen.

 

Vi monterade bort dörrarna på tre av dom sex bokhyllorna. Vi satte dit sex stycken nya hyllplan. Vi rensade ut, och vi sorterade och städade.

 

Sen åkte Borzko och Jimmy iväg till Återvinningscentralen i Högdalen och lämnade av allting där.

 

Avtorkning, dammsugning, och sen lite omflyttning av böcker blev det sen.

 

Och vid tvåtiden så var allting klart.

 

Borzko åkte då iväg till gymmet för att träna. Jimmy satte sig vid datorn. Jag höll på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma, och varvade med datorstunder.

 

Så här ser det nu ut i mina bokhyllor. Första bilden är på dom tre hyllorna som jag har gjort plats för mina kommande böcker i. Och sen är det två bilder på dom övriga tre hyllorna i vardagsrummet. Och sen kommer fyra bilder på bokhyllorna i sovrummet.

 



Kommentarer
Postat av: Anonym

Tänk att vi människor är sådana samlar djur att vi samlar på oss och samlar på oss. Känns nu när man är i flyttagen. Sedan så är vi som naturen fyller ut alla tomrum....en tom jordfläck och vips så är det massa ogräs där och hemma fyller vi alla skåp och hyllor om vi råkar ha lite plats över.

Det känns så skönt att ha rensat men ändå är det mkt kvar ....men antar att mer åker iväg vid uppackning. Och nu skall jag satsa ännu mer på kvalité istället för kvantité men blir så låst av att ha för mkt prylar av alla de slag.



Kastade ni alla vinylskivor? Vi har hittils behållit alla LP .

2010-03-20 @ 15:15:55
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Anonym: Ja, jag är en riktig samlare. Har väldigt svårt att slänga saker. Men nu gjorde jag det, med hjälp av Borzko och Jimmy. Jag hade massor med vinylskivor, dom flesta från min ungdom. Men man kan ju inte spara allt av nostalgiska skäl. Har ju inte spelat dom på många år nu. Så nu åkte dom iväg...

2010-03-20 @ 15:35:35
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0