Dagens Dagbok – Måndagen den 2 november 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem i dag. Borzko hade varit ledig hela dagen, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Jimmy hade jobbat i dag, men inte heldag, utan han kom hem strax före mig. När jag kom hem så tog vi alla tre en fika och en pratstund tillsammans.

 

Sen så hade jag min friskvårdstimme. Och vad jag gjorde då, det tänker jag inte skriva här. För förra gången så fick jag en hel del synpunkter på hur jag utnyttjade min friskvårdstimme. Och jag tycker faktiskt att det är upp till mig vad jag gör på den.

 

Efter friskvårdstimmen så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

 


 

Snart blir det en tidig middag. Och sen så ska jag iväg in mot stan och möta upp med syrran. Och så ska vi till ”Kör för alla!” med Caroline af Ugglas.

 

 


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Ang friskvårdstimme skall det inte redovisas vad man gör för friskvård? Det är ju en tid som arbetsgivaren betalar. Tror att inom det privata är det så.

Vet att jag reagerade när barnen var små o dagispersonalen uträttade egna ärenden på den timmen. Det var mindre personal för barnen då.

2009-11-02 @ 16:03:58
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Mimmi: Jo, vi redovisar vad vi gör, till arbetsgivaren. Men jag vill inte skriva om det här, eftersom jag fick kritik förra gången.

2009-11-02 @ 16:09:51
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Mimmi -> Man är inte tvungen att ta timmen precis när man går från arbetet. För en del personer kan det vara så att för att de ska hinna till sin träning på kvällen måste de göra andra saker innan (hämta barn från dagis, handla, laga mat etc, etc) Huvudsaken är ATT man utnyttjar timmen på bästa sätt för att må bra. Vi redovisar till arbetsgivaren, men jag förstår Britt-Marie när hon inte vill skriva om vad hon gör här eftersom folk gnatade på henne sist.

2009-11-02 @ 18:59:16
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Emma

Nu låter jag säkert dum men vad är en friskvårdstimme? Vad är det meningen att man gör/ska göra? Jag skyller på att jag fortfarande går i skolan och att det är därför jag inte vet vad det är för något ;) Hoppas du har kul på kören :D

2009-11-02 @ 19:16:37
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Tack för bra svar! :-)

2009-11-02 @ 21:36:07
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Emma: Nej då! Du är inte dum alls!

Friskvårdstimme är att man få gå tidigare en timme i veckan, eller till exempel ta en timme mitt på dagen. Och så får man utnyttja den för friskvård. Till exempel träna eller promenera.

2009-11-02 @ 21:37:31
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Snurran

Emma-> Fyller i med att det alltså är på betald arbetstid. Alla har (nog) inte detta utan det är framförhandlat av facket via kollektivavtalet, men alla (både arbetare och arbetsgivare) ser fördelar med att folk håller sig i form - friskvård gör ju att människor blir mindre sjuka! :-D

2009-11-02 @ 22:12:49
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Tack för kompletterande upplysningar. Och här, Emma, är kommentarerna som jag syftade på: http://bim.blogg.se/2009/october/dagens-dagbok-onsdagen-den-21-oktober-2009-1.html

2009-11-03 @ 17:45:22
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0