"1222 över havet" (1222) av Anne Holt - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "1222 över havet" (1222) av Anne Holt (2008) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"När tåget mellan Oslo och Bergen en iskall februaridag spårar ur i närheten av Finse högfjällshotell råder full snöstorm. Enda utvägen är att evakuera de över tvåhundra passagerarna till det isolerade hotellet. Bland dem finns Hanne Wilhelmsen, tidigare kommissarie vid Oslopolisen, numera rullstolsbunden efter en skottskada i ryggen. Hon har med åren blivit alltmer folkskygg och undviker mänskligt umgänge. Men när en av gästerna hittas mördad redan första natten dras Hanne ofrivilligt in i fallet.

Anne Holt har sedan länge en mycket stor läsekrets såväl i hemlandet Norge som i Sverige och Tyskland. Hennes förra roman, Presidentens val, har sålt över 95 000 exemplar i pocket!

I den nya boken om Hanne Wilhelmsen hamnar hon efter en tågurspårning på ett insnöat fjällhotell tillsammans med andra evakuerade passagerare. Redan första natten mördas en av gästerna... Perfekt upplagt för en klassisk pusseldeckare! Det blir en kamp mellan jakten på mördaren innanför hotellets väggar och den värsta snöstormen i mannaminne rasande utanför.

1222 över havet har fått ett utmärkt bemötande bland recensenterna. Kanske finns det en längtan tillbaka till kriminalromanens guldålder? Anne Holt har sedan länge en mycket stor läsekrets såväl i hemlandet Norge som i Sverige och Tyskland.
"

 

(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

En helt okej ordinär deckare. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0