"Svampkungens son" av Marie Hermanson - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Svampkungens son" av Marie Hermanson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Han växer upp i skuggan av sin blomstrande far - den berömde svampexperten som har en sådan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför någon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han själv får hålla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur häftklamrarna och nålar upp på väggen. Och när fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

Men när svampkungens son för första gången i vuxen ålder söker upp sin mor på hennes ö på västkusten förvandlas hela hans liv - nästan som i sagan. Till sin förvåning märker han att han inte är rädd för havet och han upplever den sällsamma känslan av att vara ny för sig själv. Och han hittar fram till en ung kvinna som han många gånger sett och ändå inte sett."


(Kopierat från adlibris.se)

 

---------

Ännu en bok av Marie Hermanson är utläst nu. Det här var min sjätte bok av henne. Här är länk till min femte bok, där det också finns länkar till dom första fyra böckerna.

Den här boken var också välskriven, lättläst, fängslande och jättebra. Men dock kanske inte riktigt, riktigt samma höga klass som dom jag har läst tidigare. "Musselstranden" är helt klart min favorit av Marie Hermanson hittills. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0