- EFIT - 2010-12-22 - Ett Foto I Timmen - 19 -


Den här gången så blir det en lite annorlunda EFIT. Det blir en ihopblandning av en EFIT och av ett Dagens Dagboks-inlägg.

Tjugosex fotografier blev det. Och lite mer än ett foto i timmen alltså.

Här är länk till alla mina nitton EFIT-inlägg.

Och här är en länk till EFIT:s hemsida.Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och då gick jag upp. Sjutton minusgrader var det då...Gick nerför trappan till bottenvåningen, och blev glad när jag såg mitt fina kök. Tycker att det är så mysigt nu med allt som lyser.Duschade sen och gjorde mig i ordning. Så här såg jag ut när jag var färdig:Frukost blev det förstås sen. Och ett gott glas kaffe från min kaffemaskin. Nyhetsläsning i datorn under tiden. Både Aftonbladet och Expressen som vanligt.Vid strax före tio så gick jag mot Centrum för att handla julklappar. På taket till mitt hus så stod det två stycken personer som skottade ner snö. Huset är tre våningar högt, och inga livlinor hade dom... Otäckt tycker jag...Gick sen runt i alla möjliga affärer och handlade julklappar. Här är Torget mitt i Farsta Centrum.Och här är en bild inifrån Centrum.När jag hade så många kassar så jag inte orkade bära omkring dom längre, så gick jag hem en sväng för att lämna dom.

Dom hade precis varit där och skottat vår gång. Och nu är vår lilla uteplats rätt så fylld med snö... Staketet syns inte ens längre.Jag gick sen tillbaka till Centrum för mer shopping.

På Torget stod en tom polispikétbuss. Och inne i Centrum gick det poliser omkring.Och Tomten satt och väntade på att det skulle komma några barn.Handlade klart dom sista julklapparna. Och sen gick jag till Hemköp och handlade två kassar med matvaror.

Precis när jag kom hem igen, för andra gången, så ringde Jenny. Hon hade fått skjuts från Högdalen till Farsta, och skulle hämta ut ett paket på Hemköp. Så jag gick tillbaka till Centrum för tredje gången.

Jenny hämtade sitt paket och sen gick vi hem.

Klockan var då ungefär två, och jag var trött, törstig, och hungrig efter fyra timmars shopping. Så vi tog en fika direkt när vi kom hem.Skogaholms skivade julvörtslimpa med smör, senap, och julskinka på! Mycket gott!Sen så satte Jenny och jag igång med att koka "Mormors Chokladkarameller". (Här är länk till receptet).Två satser var gjorde vi.Här står dom och svalnar av i vår inglasade entré.När chokladkaramellerna var färdiga, så började vi att slå in julklappar.Jimmy kom sen hit direkt efter jobbet. Och efter bara en liten stund så kom Mattias och hämtade Jenny.

Jimmy och jag åt middag först.I dag åt jag en Don Ronnie.Efter maten så blev det julklappsinslagning igen.Jimmy skulle sen hjälpa mig med några saker, och vi upptäckte då att vi saknade några kablar. Så vi tog en promenad till Centrum och till Clas Ohlson. (Min fjärde tur till Centrum i dag!)

Den här fina granen står på vår gård.När Jimmy sen hade kopplat ihop allt klart, så satte vi igång med att spela "Guitar Hero" på Nindento Wii.Ett par timmars spelande blev det, och det är ju såååå roligt!Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Ätit middag hade han redan gjort. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen satte han sig och läste i sin bok.Och kallt fortsatte det att vara... Tjugoen minusgrader klockan halvtio...Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Och då slog jag in dom sista julklapparna som var kvar. Här är dom allihopa.Vid halvelvatiden sen, när både Jimmy hade åkt hem, och Borzko hade gått och lagt sig, så tittade jag på det tredje och sista avsnittet av kriminalserien "Morden i Sandhamn", som jag hade spelat in tidigare på kvällen.Och när det var slut, vid halvtolvtiden, så satte jag mig med datorn i knäet en stund. Facebookade, läste bloggar, och läste nyheter.

Och sen fixade jag i ordning det här inlägget.Kommentarer
Postat av: Jonna

Näe Bim, pizza idag igen??? Hur KAN du!??! ;)

2010-12-23 @ 00:40:00
URL: http://jatteroligblogg.blogspot.com
Postat av: anne-lie

Med tanke på alla de promenaderna du gjorde idag måste pizzan suttit finfint! Idag ska här julstökas så det är väl bäst att sätta igång;-))

Postat av: Annika

det var en lång dag med massor att göra, kul att få se

2010-12-23 @ 08:46:40
URL: http://joann.se/annika
Postat av: junitjej

Ha en riktigt GOD JUL!

2010-12-23 @ 10:00:45
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Joakim

Ah chokladkaramellerna såg goda ut :)

2010-12-23 @ 14:46:26
URL: http://joann.se/joakim/?p=3889
Postat av: Snurran

Vilken fin julgran ni har hos er :-) Tack för alla foton

2010-12-23 @ 15:12:48
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Linda

Oj vad mycket du hunnit med! Å jag gillar fortfarande dina stolsöverdrag! :)

2010-12-23 @ 18:05:37
URL: http://blogg.passagen.se/liri
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Jonna: Ja, jag vet! Jag är hemsk! ;-D

2010-12-23 @ 18:26:50
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> anne-lie: Haha! Ja, det gjorde den verkligen! ;-D

2010-12-23 @ 18:27:26
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Annika: Ja, det blev en effektiv och en mycket trevlig dag! :-D

2010-12-23 @ 18:27:56
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Junitjej: Och tack det samma till dig! :-D

2010-12-23 @ 18:28:15
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Joakim: Ja, det kan jag verkligen lova dig att dom är! :-D

2010-12-23 @ 18:28:47
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Snurran: Ja, vi har tre stycken på våra gårdar, men den där är finast!

Varsågod! Kul med EFIT! :-D

2010-12-23 @ 18:29:22
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Linda: Ja, det var en bra dag i går!

Och jag gillar själv mina stolsöverdrag väldigt mycket! <3 IKEA <3

2010-12-23 @ 18:30:02
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0