"Tom" av M J Walther - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Tom" av M J Walther (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Sista gången Tom såg sin mamma var han tre år gammal. Under fem ödesdigra sekunder försvann allt det han till dess tagit för givet. Händerna som greppade honom och drog honom bort. Mamma som försvann i en massa av glada, dansande och sjungande människor. Karnevalen i Rio de Janeiro. I ett främmande land kämpar han sig fram och slåss för överlevnad.

Hans mors vägran att tro på de fruktansvärda order. "Din son är med all säkerhet död." De upprepas åter och åter igen. Men hon känner i sitt hjärta att hennes Tom fortfarande finns därute. Någonstans går han. Ensam, utan sin mor. Övertygelsen tar henne till desperata beslut. Allt för att hitta sin försvunne son.

... Tom spydde, Tom skrek och Tom grät den natten mer en någon annan natt fram till dess. Han stretade emot, rev med sina naglar, slog och försökte bita. Han fösökte kravla sig ifrån sängen, smita, fly. Hela hans kropp skakade av rädsla, av smärtan och ansträngning. Blodet rann ned i hans ögon, grumlade synen. Ett jack i pannan som pulserade ut blod. Synen vek sig. Hans medvetande gav med sig, kroppen och hjärnan släckte ned...
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Det här var en mycket bra bok. Men också en bok som var lite jobbig att läsa. För den skildrar våld ganska så detaljerat och ingående. Boken är en roman, men den känns ändå väldigt verklig och aktuell. För det som förekommer i boken existerar ju varje dag i verkligheten.

Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken, för jag ville verkligen veta hur det skulle gå för personerna.

Boken är mycket gripande, väldigt spännande, lättläst, och fängslande.

Jag kan helt klart rekommendera boken till alla, utom möjligtvis till mycket känsliga läsare.

Och jag ser helt klart fram emot att läsa fler böcker av samma författare. Har bara läst en novell av honom förut, som ingick i novellsamlingen "Vildsint". (Länk till recensionen av den boken finns här).

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från M J Walther.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0