Lördagen den 30 september 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost. Borzko gick upp vid halvåtta och gjorde sina morgonbestyr. Jimmy sov, han kom hem vid halvfemtiden i morse… Jenny sov hemma hos Robin och kom hem vid halvniotiden eftersom vi hade bestämt att vi skulle åka då.


 

Vid halvniotiden så gav sig då jag, Borzko, och Jenny iväg för att åka ut till landet över dagen. Jimmy stannade hemma eftersom han var ute på krogen i natt, och sen skulle jobba nästa natt. Borzko och Jenny åkte i Borzkos lastbil och jag åkte i Volvon. Först så åkte vi till Willys i Länna och handlade med oss lite matvaror. Och sen så fortsatte vi ut till min Mammas och Pappas landställe i Skärlinge Fritidsby på Lisö.



 



 

När vi kom ut till landet så tog vi en fika och satt och pratade en stund. Efter det så gick vi ut. Pappa hade fällt en stor gran med hjälp av en granne och hans motorsåg. Grannen hade också fällt ett träd. Borzko hade åkt ut med lastbilen för att hjälpa dem att forsla bort allt granris och alla grenar. De släpade in allting i lastbilen och så körde de iväg med allt till en uppsamlingsplats som finns på området.



 



 

På det första kortet så ser man hur det såg ut tidigare i somras när granen stod kvar framför huset. Och på det andra kortet så ser man hur det ser ut nu när granen är borta.



 


 



 

Sen så åt vi lite lätt lunch. Efter det så satte Pappa, Borzko, och Jenny igång med att få bort alla rötterna som fanns kvar efter granen. Mamma och jag gick på en promenad in i skogen för att leta efter trattkantareller och höstkantareller. Vi var väl ute i cirka en och en halv timme, och vi hittade bara en endaste svamp…



 



 

Pappa, Borzko, och Jenny jobbade duktigt hela eftermiddagen med att få bort den stora huvudroten och alla grenrötter. Men till slut lyckades de och de körde ner även den till uppsamlingsplatsen med hjälp av lastbilen.



 



 

Jag lagade middag. Vi åt lövbiff, potatisklyftor, bearnaisesås, vitlökssås, och ärtor/majs/paprika. Efter att vi hade diskat och plockat i ordning, så fikade vi och åt Mammas äppelpaj med vaniljvisp.


 

Vid halvsjutiden så åkte vi hem till Farsta igen. Jenny åkte med Borzko i lastbilen nu också, och jag åkte själv i Volvon. Hemma strax före halvåtta. Jimmy var inte hemma när vi kom hem. Han hade åkt en sväng till sin kompis Kristian i Hagsätra, sen så åkte han direkt till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan nio och sju.


 

Borzko och Jenny tog en sväng till Centrum och handlade lite chips och godis till kvällen.  Sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Jag hade min dator med mig i knäet, och Jenny lånade Jimmys bärbara dator med sig. Borzko tittade på någon gammal film på teve.


Kommentarer
Postat av: Angela

Det här med rötter efter stora träd/granar kan vara ett litet elände. Tur att du har en duktig man och dotter som kunde hjälpa far. Vilken jättebil Borzko rattar omkring!

2006-09-30 @ 22:58:04
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, det var ett jättejobb! Men de var alla tre väldigt duktiga! :-) Håller med dig! Bilen är jättestor! ;-)

2006-10-01 @ 12:52:43
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: finkan

Blev jättebra när granen försvann

2006-10-04 @ 20:20:43
URL: http://finkans.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Finkan: Ja, det tyckte vi också! Och mycket ljusare inomhus. Och man kan se grannarna! ;-)

2006-10-04 @ 20:28:37
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0