"Stockholmssägner" av Danny Wattin

---------  


 

Recension av boken: ”Stockholmssägner” av Danny Wattin. (Genre: Noveller.)


 

---------  


 ”En bitter Döden övervakar vår huvudstad från sin skärm. Allting är precis som vanligt: Gud super bort världens lidande, ödledoktorn skär till det senaste skönhetsidealet och aporna på Skansen förbereder sin hemliga nattritual. Liemannens tristess görs inte bättre av att han egentligen borde vara någon helt annanstans - någonting hans bästa vän, hunden Lust, inte är sen att peka ut för honom.


I sin debutbok Stockholmssägner låter Danny Wattin oss följa med på en short-cuts inspirerad irrfärd genom dagens Sverige. Med utgångspunkt i Dödens sunkiga tvåmodulskontor följer vi ett 20-tal levnadsöden i deras desperata jakt på ungdom, rikedom, virilitet och lycka.”

(Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

En tunn, lättläst pocketbok med roliga och lite speciella noveller. Kan rekommenderas  ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: Kristina Simar

Jag tyckte att Danny Wattins bok Stockholms Sägner var rolig och annorlunda. Boken är indelade i små kapitel med trevliga illustationer av Ting Adolphus som även är Dannys livspartner.Döden sitter på sitt sunkiga kontor och övervakar Stockholm. Iband tycker han att det är lite tråkigt och han skulle gärna ta semester.En ironisk bok som tar upp relationer på ett annat sätt. En satir över vårat samhälle idag. Tar upp olika levnadsöden som jakt på ungdomlighet, virilitet och rikedom.I kap. Döden tyckte jag att det var extra kul när den döde Lennart inte fick komma in i himmelriket för att han inte hade legitimation med sig. Sankte Per var själv på tjänsteresa och skulle återkomma om 160 år. En riktig rolig och tänkvärd bok. Man kan läsa mycket mellan raderna.

2009-07-06 @ 19:33:37
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket av boken, det är ju nästan tre år sedan som jag läste den. Men med tanke på handlingen, och vad jag har skrivit, så tyckte jag nog ungefär som du! :-)

2009-07-06 @ 19:49:35
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kristina Simar

Vad kul att vi hade ungefär samma åsikter. Men jag undrar varför mitt namn finns med på din blogg. Har aldrig varit där förut. Vet du varför?

2009-07-09 @ 21:29:17
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Nu förstår jag inte vad du menar? Var finns ditt namn med på min blogg?

2009-07-09 @ 21:34:31
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kristina Simar

Under din recension finns en ruta där det står. Kommentera inlägget här:Där finns mitt namn, e-meil adress och bloggadress till blocket. Jah vet inte hur jag kommit in på din blogg. Sökte på Danny Wattin. Helt plötsligt kom jag in på din sida och såg mitt namn och länkar.Tycker det verkar jättekonstigt. Likadant nu efter att du kommenterat det jag skrev igår, om att mitt namn står där. När du kommenterat kommer mitt namn upp igen och att jag ska skicka en kommentar.Jag förstår ingenting.

2009-07-10 @ 21:25:34
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Jaha! Nu förstår jag vad du menar! Det är för att du någon gång har kommenterat på en blogg på Blogg.Esse, och fyllt i dina uppgifter, och kryssat i kom-i-håg-mig-rutan. Då finns alltid dina uppgifter kvar, varje gång du ska kommentera i en blogg. Förstår du?

2009-07-11 @ 00:21:19
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kristina Simar

Ja förstår. Man får vara försiktig när man klickar på något. Då finns man där för alltid. Men du verkar läsa en massa böcker så vi kanske kan diskutera lite vad vi läser. Om du vill? Eftersom jag ändå finns här. Just nu läser jag Dårens dotter

av MIAN LODALEN. Jag bor i Jönköping och det är kul när man känner igen platser hon skriver om. Tycker den är bra skrivit. Även om hennes liv egentligen är ganska tragisk. Mamman dör när hon är liten och pappan är helt konstig. Så har hon fått det att bli en lättsam och roligt skriven bok.

2009-07-12 @ 17:03:41
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Jo, visst ska man väl kanske vara lite försiktig på Internet ibland. Men själv så är jag öppen med mig och mitt liv här på nätet.Ja, jag läser en massa böcker. År 2008 blev det 118 stycken. Nu när jag är ledig på sommaren så blir det kanske en fyra böcker i veckan. Gå gärna in i min kategori: "Bokrecensioner" så kan du se alla böcker som jag läser."Dårens Dotter" av Mian Lodalen läste jag för ett par veckor sedan, och den finns recenserad i kategorin bokrecensioner. Jag tyckte att den var mycket, mycket bra. Både rolig och gripande. Den är nog en hel del självbiografisk, men inte helt, för hennes mamma lever ju tydligen i verkligheten.Jag diskuterar gärna böcker med dig! :-)2009-07-12 @ 20:10:36
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kristina Simar

Jag läste ut den igår. Tyckte den var väldigt bra. Men jag funderar på hur mycket som är sant egentligen. För pappan verkar ju helt knäpp. Jag har skrivit till Mian för att fråga hur mycket som är sant. Har inte fått svar än. Det är väl gayfestival i Stockholm nu, så då är hon väl där. Har hört rykten om att hon skriver på en fortsättning av "Dårens dotter". De vore intressant att veta hur det gick sen. Nu slutade allt när hon fortfarande var liten. Så är det sant så ser jag fram emot den. Ska kolla lite vad du läst för böcker.MVH Kristina

2009-07-14 @ 15:16:43
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Ja, jag tyckte också att "Dårens Dotter" var väldigt bra. Men jag har ingen aning om hur mycket som är sant i den. Eftersom hennes Mamma lever, så är ju i alla fall inte allt sant.Om du får svar från Mian, så får du gärna skriva till mig och berätta vad hon skrev, om du vill.Gayfestivalen i Stockholm är inte nu. Den är sista veckan i juli.Ja, jag vore också intresserad av en fortsättning.Kolla gärna in min kategori "Bokrecensioner".M.v.h.///Britt-Marie.2009-07-14 @ 15:52:50
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kristina Simar

Hej Bim! Det är väldigt vad du är ambiös när det gäller att läsa böcker. Flera av de du läst, har jag också läst och har väl tyckt ganska lika som dig. Flera böcker du läst står här i min bokhylla som olästa och en del tips på böcker jag vill läsa fick jag med.När det gäller"Tillsammans är man mindre ensam" har jag känt som dig. Alla pratar så mycket om den men jag har inte känt för att läsa den. Men häromdagen fanns den för 39 kr på Ica Maxi och då köpte jag den. Men den är inte prioriterd.Har du läst 3 sekunder av Roslund och Hellström? Såg att du läst alla andra. Jag fick den som recensionex. Den var jättebra.Jag arbetar som lektör så ibland har jag en del manus att läsa, så jag hinner väl med att läsa ungefär hälften av vad du gör. Jag har lite kontakt med vissa författare som jag gärna puffar lite extra för. En av dem är Lars Rambe. Jag såg inte att du hade läst hans debutdeckare "Spåren på bryggan" I så fall tycker jag att du ska läsa den. Den tilldrar sig i Stängnäs. Jag har precis varit en av hans pilotläsare till hans nya bok som kommer i januari. Den handlar också om Srängnäs. Huvudpersonerna är samma som i första boken.Sen har jag Mikael Fants bok "Grunläggande genetik" den är också jättebra. Ingen deckare. Den handlar om Jacob som en dag får besök av polisen som berättar att hans mamma dött. Han börjar forska tillbaka i tiden för att försöka få reda på vems hans far är. Det kommer upp en hel del märkliga saker om hans liv. Boken har också en vacker Stockholmskildring.Mina recensioner kan du hitta på www.boksidan.net (kristina_s) Har inte hunnit med så många.

MVh kristina

2009-07-15 @ 15:10:36
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Hej igen! Ja, jag är väldigt ambitiös när det gäller att läsa. Men det är mitt stora intresse just nu. Eller det har det i och för sig alltid varit. Men jag läser ju mer nuförtiden, eftersom barnen är stora nu.Jag har inte läst "3 sekunder" än. Men jag har den hemma i hyllan, har bara inte hunnit med den än. Min man läste den före mig, och han sa att den var jättebra. Den ligger högt uppe i högen, så den blir nog läst snart.Lars Rambes bok står på min "önskelista", för den har jag fått tips om. Jag skriver nu också även upp Mikael Fants bok på min kommande inköpslista.Att jobba som lektör, det verkar ju vara rena drömmen! Tänk att få betalt för att läsa! Tack, det skulle jag mer än gärna göra! Jobba med att läsa, blogga, eller shoppa, det är väl drömyrkena! ;-)Ska kolla in dina recensioner på boksidan. Är det samma som i din blogg?M.v.h. /// Britt-Marie.2009-07-15 @ 19:34:14
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Kristina Simar

Hej Bim alla recensioner finns inte på bloggen. Men jag precis lagt in dem på min hemsida. www.kristinasimarlektor.se Ja, att vara lektör är för det mesta ett drömyrke. Särskilt om det är ett bra skrivet manus. Om den sedan blir tryckt, så finns det oftast lite grann som jag har bett dem ändra. Det känns konstigt när mina ord står där.Men ibland får jag manus som är hopplösa. Det är så mycket grammatiska fel och det följer inte tempus osv. Då händer det att jag tackar nej. För det är inte meningen att en lektör ska skriva om en hel bok.Här hemma var det lite konstigt förut när yngsta flickan började gymnasiet och fick nya kompisar som hälsade på. Där låg jag på soffan och läste. Jag fick jag förklara att jobbar faktiskt även om jag ligger och läser.Det var lite svårt i början innan kompisarna fattade. Men nu vet kompisarna att Josses mamma inte bara ligger på sofflocker av lathet.Det negativa är att man kan inte planera sin semester. Ibland har jag flera manus att läsa och helt plötsligt dyker det upp böcker som måste recenseras fort.Sen måste man tvinga sig att gå ut varje dag. Man blir lätt sittandes och glömmer tid och rum.Kul att ha träffat dig! Vad som helst kan hända på nätet. Vi hörs Kristina

2009-07-15 @ 22:08:24
URL: http://blogg.passagen.se/krisim
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Kristina Simar: Hahaha! Förstår att dotterns kompisar tyckte att du var lat! ;-) Men för mig låter det som rena drömmen!Jag har precis kollat in din hemsida lite snabbt! Ska läsa den ordentligt vid ett senare tillfälle!Vi hörs igen! /// Britt-Marie! :-)

2009-07-15 @ 22:23:00
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0