"Fallhöjd" av Nick Hornby

---------  


 

Recension av boken: ”Fallhöjd” av Nick Hornby. (Genre: Engelsk skönlitteratur.)


 

---------  


 ”Av författaren till succéer som Om en pojke, High Fidelity och Fever Pitch


Det är nyårsafton och på taket till ett höghus i London möts fyra personer som inte känner varandra. De är dock där av samma anledning: just denna kväll har de tänkt begå självmord. Här finns TV-kändisen Martin som tyckte att han hade allt, men sumpade det när han hamnade i säng med en alldeles för ung flicka. Här finns också Maureen, vars stora sorg i livet är den handikappade sonen som aldrig lyckats lära sig gå eller tala. Här finns ministerdottern Jess, galen av tonårsångest och olycklig kärlek. Och här finns JJ, det amerikanska pizzabudet som skulle blivit rockstjärna men aldrig lyckades.
 Det är dock svårt att ta livet av sig när man ständigt blir störd hela tiden. Och de fyra främlingarna upptäcker snart att de har ännu mindre gemensamt än vad de först trott...”

 (Kopierat från adlibris.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

Jag har läst fyra böcker av Nick Hornby förut. Tre av dem tyckte jag om. Det var: ”Om en pojke”, ”High Fidelity”, och ”En god människa”. En av dem tyckte jag inte om. Det var: ”Fever Pitch”. Den här, ”Fallhöjd”, tyckte jag var helt okej. Bra, men inte jättebra. Jag hade faktiskt väntat mig mer av den. När jag läste om boken, så tyckte jag att den verkade jättebra, men så bra var den faktiskt inte. Den var bäst i början, sen blev den nästan lite långtråkig. Men sättet som Nick Hornby skriver på, det tycker jag om. På något sätt så påminner mig hans sätt att skriva om Marian Keyes sätt att skriva. De skriver båda på ett humoristiskt sätt även när inte själva handlingen är speciellt rolig. Jag kan i alla fall rekommendera boken. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg:  3 av 5.


 ---------    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0