"Moreno och Tystnaden" - Van Veeteren

---------  


 

Recension av filmen: ”Moreno och Tystanden” – Håkan Nessers: Van Veeteren. (Genre: Drama/Thriller.)


 

---------  


 En sen kväll på stationen blir Eva Moreno uppringd av en desperat ung kvinna som hålls fången av en man och hotas till livet. Men just som kvinnan har lokaliserats bryts kontakten. Från en närliggande byggnad flammar eld upp. När Moreno och polisstyrkan lyckas bryta upp dörren är det redan för sent.


Kvar ligger resterna av en kvinnas sönderbrända kropp. Huvudet är täckt av en plastpåse som smält i hettan och handen håller krampaktigt kring ett kors av silver.


Polisledningen i Maardam, med den nye kommissarien Reinhardt i spetsen, anser att Moreno blivit alltför personligt involverad och vill överlåta utredningen till riksmord. Hon motsätter sig och blir slutligen sammanförd med en ung expert från riksmord, Jaan Blauveldt. I tysthet tar hon även kontakt med sin läromästare Van Veeteren. 

 (Kopierat från bio.nu.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bio.nu


 

---------  


 

Jag gillar ju Beck-filmerna bäst, efter det Wallander-filmerna, och sist Van Veeteren-filmerna. Tycker att Van Veeteren-filmerna är lite väl sega, tröga och långsamma ibland. Men den här filmen var faktiskt riktigt bra tycker jag. Kan klart rekommenderas. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: Angela

För en gång skull kan jag blanda mig i ;-) Filmer och TV är ju inte min stora grej annars. Nåväl, jag gillade inte filmen särskilt mycket. Jo, skådespelarna gjorde ett gott jobb så där finns inget att klaga på. Men jag har läst boken och då börjar man undra vad dom fått handlingen ifrån i filmen. Jag såg faktiskt halva filmen innan jag fattade att det var den... Håkan Nessers bok, Kommissarien och tystnaden, är riktigt bra. Om du inte läst den så försök få tag i den. Den är vsserligen från 1997 men biblioteket kanske kan stå till tjänst. Om du gör det så kommer du att förstå vad jag menar ;-)

2006-08-26 @ 13:54:56
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Okej. Jag förstår dig. Oftast när jag har läst en bok som jag tycker är bra så blir man besviken på filmen. Stephen Kings böcker är ett bra exempel. Vissa av hans böcker har i och för sig blivit bra filmer, men en del är urusla. Jag har faktiskt aldrig läst något av Håkan Nesser. Konstigt faktiskt, med tanke på hur mycket som jag läser. Men jag kanske ska ta och göra det någon gång. De finns säkert i pocket. Eller som du säger, på biblioteket. *Kram*

2006-08-26 @ 14:19:35
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Oja, den finns i pocketutförande!

2006-08-26 @ 14:20:54
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Då kanske jag köper den! Fast man kanske borde läsa böckerna i rätt ordning!? Vilken är först?

2006-08-26 @ 14:23:38
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Ahnna

Ja, böcker och film är inte samma sak. Jag äslkar oftas böckerna bäst. Men visst är det trevligt med lite film också. Jag såg "luftslottet" igår. Den var så där,men jag gillar Wallander filmerna.

2006-08-26 @ 17:49:01
Postat av: Bim

---> Ahnna: Precis! Jag gillar också både böcker och film. Om jag var tvungen att välja, så skulle jag nog välja böckerna först. Men det är härligt att se en film också. Jag gillar också Wallander-filmerna. Jag tror att jag har sett nästan alla, men inte den nya Luftslottet.

2006-08-26 @ 17:51:48
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0