"Pappersväggar" av John Ajvide Lindqvist

---------  


 

Recension av boken: ”Pappersväggar” av John Ajvide Lindqvist. (Genre: Skräck/Noveller.)


 

---------  


 ”Ett höghus i Blackeberg kröker sig, en tullare med ovanligt gott väderkorn hittar sanningen om sitt förflutna, en man som mött döden offrar allt för att fånga den och en tvåbarnsmamma blir besatt av ett fruset lik som övergivits i en sommarstuga.


Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkanten av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen; det osannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen.


De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen "Sluthanteringen" är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen av odöda, där alla som undrat vad som hände med de uppvaknade döda får ett svar.


John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in (2004) blev en omedelbar succé som väckte uppmärksamhet hos både media och läsare. Den har sålt i mer än 40.000 exemplar och ska ges ut i åtta länder. Uppföljaren Hanteringen av odöda kom 2005 och har sålt i 14.000 exemplar.”


(Kopierat från adlibris.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

 Det här var verkligen en jättebra bok. Jag älskar ju skräckböcker, och jag älskade verkligen  ”Låt den rätte komma in” och ”Hanteringen av odöda” av samma författare. De är ju romaner, men den här boken är ju en novellsamling med tio stycken noveller. Egentligen så är jag inte så förtjust i korta noveller. Jag älskar tjocka, långa romaner. Men den här novellsamlingen var verkligen jättebra. John Ajvide Lindqvist har nu gått upp på andra plats på min lista över favoritskräckförfattare. Stephen King är självklart etta, och Dean Koontz, som förut var tvåa, är nu trea. Om ni gillar skräck så kan jag verkligen rekommendera alla hans tre böcker. Men läs dem då helst i ordning. En av novellerna i den här boken är en fortsättning på hans andra roman. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: sanna

har du börjat läsa boken "funny valentine" ännu? :)

2006-08-13 @ 13:41:09
URL: http://wiiberg.blogg.se
Postat av: Bim

---> Sanna: Nej, det har jag inte. Jag har ganska så många böcker som jag har tänkt läsa före den. Har du läst den? Är den bra?

2006-08-13 @ 13:46:39
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: sanna

Okej, nej jag har inte läst den men är sugen på att göra det. :D

2006-08-13 @ 13:52:11
URL: http://wiiberg.blogg.se
Postat av: Bim

---> Sanna: Okej. Jag ska läsa den så småningom, och då skriver jag en recension på den. Men jag har många andra böcker som jag vill läsa före. Och nu börjar jag ju snart att jobba igen, och då har jag ju givetvis inte tid att läsa lika mycket som jag har gjort nu.

2006-08-13 @ 13:55:03
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0