"Hundarna i Riga" - Wallander

---------  


 

Recension av filmen: ”Hundarna i Riga” – Henning Mankells Wallander (Genre: Drama/Thriller.)


 

---------  


 ”Den andra filmen med Rolf Lassgård i rollen som Kurt Wallander.


Året är 1992. Det sovjetiska imperiets fall är ett faktum. Lettland är numera en självständig stat. Men bakom det officiella självstyret opererar starka krafter förbundna med den fruktade ryska maffian. En rysk gummiflotte med kropparna av två döda män driver iland på den skånska kusten. Ystadspolisen under ledning av Kommissarie Kurt Wallander kan konstatera att de två männen har mördats och att flotten härstammar från Lettland.”

(Kopierat från filmpunkten.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på filmpunkten.se.


 

---------  


 

Den här Wallanderfilmen är ända sen 1994. Och det kändes verkligen. Den kändes gammal. Filmer åldras mycket på tolv år. Sen så var den också mycket seg. Det hände lite i början, och sen lite mer i slutet, men resten av filmen var ganska så långtråkig. Miljöerna var ju inte så roliga heller, eftersom den mest utspelades i Lettland. Fast det klart, en Wallanderfilm är ju alltid en Wallanderfilm, så sevärd var den ju i alla fall. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: Ahnna

Nu ska jag ser om det går att skriva här. det ville inte innan dag. Tänkte bara säga att jag gillar inte Rolf Lassgård som Kurt Wallander. Rolf är en bra skådespelare, men inte till den rollen i mina ögon.

2006-08-27 @ 19:58:08
Postat av: Bim

---> Ahnna: Nej, det har krånglat med kommentarerna i blogg.se lite till och från i dag. Jag gillar också Krister Henriksson bättre som Kurt Wallander!

2006-08-27 @ 20:00:30
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0