"Trekant" av Mian Lodalen

---------  


 

Recension av boken: ”Trekant” av Mian Lodalen. (Genre: Skönlitteratur.)


 

---------  


 "Mian Lodalen gjorde 2003 en succédebut med den kritikerrosade Smulklubbens skamlösa systrar. Trekant är den fristående fortsättningen.


Vi får på nytt följa My som nu har fått någorlunda ordning i tillvaron och utforskar tvåsamheten med nya kärleken Bob. Men My har svårt att slå sig till ro i tryggheten. Kärleken är närande men också tärande. Hon drivs av driften att spränga gränser och pröva alternativa sätt att leva. Varför följa E4:an när man kan söka nya oupptrampade stigar? Vem har sagt att man måste vara två i ett förhållande? Varför inte tre?
Sexjakten har sålunda inte upphört, den ser bara inte riktigt likadan ut längre. När så chansen att leva ett annorlunda liv oväntat dyker upp kan My inte låta bli att ta den. Men det visar sig inte vara helt enkelt i praktiken - hur gärna queer My än vill vara.
Samtidigt försöker smulsystrarna Mackan och Hedda leva ansvarsfulla vuxenliv där Hedda planerar barn. Överlever systerskapet tvåsamhet och barnskrik? Och hur ska man som flata få till det? Ska man ha en aktiv pappa till barnet eller flera?
Det går inte alls som Smulsystrarna tänkt sig. Kärleken havererar och lögner, svek och otrohet tar vid och vänskapen sätts på prov.


Trekant är ett humoristiskt angrepp på kärnfamiljen och den traditionella tvåsamheten. Liksom Smulklubbens skamlösa systrar är Trekant en rapp och underhållande relationsroman som utspelar sig i homovärlden. Här ryms värme, humor, självironi och djupaste förtvivlan. Mian Lodalen har ett alldeles eget språk och en träffsäker formuleringsförmåga. Hon blandar skarpsynta iakttagelser om heteroliv och homoidentitet."

 (Kopierat från adlibris.se.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  


 

Tyckte den här boken var sådär. Gillar Mian Lodalens krönikor, som hon också har gett ut i bokform. Har också läst Smulklubbens Skamlösa Systrar, och den var väl något bättre än den här, Trekant. Kan ändå rekommendera den, för den var lättläst, och det är alltid intressant att läsa om en värld som man inte vet så mycket om. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 2,5 av 5.


 

---------  


Kommentarer
Postat av: Lennart Jönsson

Jag har precis läst Trekant. Mycket bra! Femma! Jag läste den för jag har nyligen läst Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs. Skilsmässan som skildras i Trekant (från Bob), kan det vara skilsmässan från L B af G? Båda skildrar förhållandet så intensivt att jag undrar om det är möjligt att samma människa kan uppleva det två gånger. Vidare: Kaja i boken av Louise har stora likheter med Lisbeth Salander i Millenniumtrilogin. har jag rätt eller fel?

2009-06-25 @ 13:45:04
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Lennart Jönsson: Jag läser otroligt mycket, men kanske lite väl fort och slarvigt ibland... Så jag kan tyvärr inte svara på dina frågor, för jag kommer inte ihåg så pass mycket ur böckerna. Men tack för din kommentar.Har du läst "Dårens Dotter" av Mian Lodalen? En helt fantastiskt bok! Recension på den finns här i bloggen.

2009-06-25 @ 15:27:47
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0