"Linas Kvällsbok 2 - Två killar och ett hjärta" av Emma Hamberg

---------  


 

Recension på boken: ”Linas Kvällsbok 2 – Två killar och ett hjärta” av Emma Hamberg. (Genre: Ungdomsbok.)


 

---------  


 Fortsättning på Linas kvällsbok. Lina har blivit lite äldre och är nu tillsammans med Ivar. Hon står just i begrepp att flytta hemifrån.

”Jippie-tjofräs! Det verkade ju så bra allting! Jag fick den STORA kärleken (fast liten om man ser till åldern) och det kändes ta mig tusan som jag fick hela sabla kungariket också. Eller mitt rike, Lina-riket! I¿m queen of the wooooorld! Men... Men varför var det ingen som berättade? Berättade hur det blir sedan, när man fått varandra, musiken tystnat och eftertexterna slutat rulla... Ingen berättade för mig hur det är att flytta 50 mil hemifrån (hemskt!), och där hitta en kärlek till (hemskt underbart!). Inte en enda sa till mig att man kan vara kär i två människor samtidigt! Klarar mitt hjärta både en guldsjälad körsångare i manchesterbyxor OCH en skolkare med jorden snyggaste jeanshäng och kassa spritvanor? Hur vet jag vem som är rätt för mig? Kan rätt vara fel? Eller tänk om, tänk om fel är rätt? Eller är det bara jag som är fel?” /Lina, 16 år.
 
Linas kvällsbok II, Två killar och ett hjärta, handlar om val. För Lina måste välja. I kärlek. Ska hon välja bort Kevin som gör alla fel, som dricker för mycket, skolkar och till och med röker hasch ibland? Kan hon kanske rädda honom med sin kärlek? För kärlek, ja, det känner hon. I överflöd. För både Kevin och sin pojkvän Ivar. En bok om ont och gott, svart och vitt och ett hjärta på gränsen till att sprängas.


(Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direkt länk på bokus.com.


 

---------  


 

Om man ska läsa den här boken så ska man först och främst självklart gilla ungdomsböcker. Sen så ska man nog ha läst ”Linas Kvällsbok (ettan)”. I och för sig så är ju tvåan en fristående fortsättning på den, men man har nog större behållning av den om man har läst ettan. Jag gillar ungdomsböcker. Både som en egen genre, och sen också för att Jenny är i samma ålder. Jag tyckte om ettan, och den här var nästan lika bra. Kanske inte riktigt, men det var nog mest för att man kände att där ettan var ny och fräsch så var den här ibland väldigt lik den. Kan rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0