"Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum.---------    

Recension av boken: "Mordet på Harriet Krohn" av Karin Fossum. (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"Det är en mörk och regnig novemberkväll. Gatorna är öde, inte ens hundägare har vågat sig ut. Med kippande stövlar och klädd i en sliten grön parkas styr Charles "Charly" Olav Torp stegen mot Harriet Krohns hem. Planen är närmast genial, den vackra blomsterbukett han har med sig är hans inträdesbiljett. Men det hela förlöper inte riktigt som Charly tänkt sig och han lämnar hastigt lägenheten med blod på händerna. De korta tidningsnotiserna om Harriet Krohns död invaggar Charly i falsk säkerhet, fullkomligt omedveten om att utredningen leds av kriminalkommissarie Konrad Sejer, en polisman med få ouppklarade fall på sin meritförteckning.

Karin Fossum är mästerlig på att krypa in under huden på människor. Mordet på Harriet Krohn är ett mörkt och intensivt porträtt av en mördare. Vi får följa hans tankar och handlingar från första stund. Men Mordet på Harriet Krohn är också en gripande skildring av relationen mellan en far och hans dotter. En far som är beredd att göra allt för att uppfylla sin dotters högsta dröm."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var lite annorlunda skriven, eftersom man följer mördarens handlingar och tankar hela tiden. Mycket bra bok, men kanske lite väl kort och tunn. Kan helt klart rekommenderas. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0