"Vigilante" av Andreas Roman.---------    

Recension av boken: "Vigilante" av Andreas Roman. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Thriller.)  

---------

" "Jag gav några snorungar stryk vid skolans busshållplats i dag", säger jag. Pappa slutar äta och tittar på mig. Mamma höjer ögonbrynen medan hon dricker. Malin får ur sig en kvävd fnissning.


"Det är sant", fortsätter jag. "Dom stod och knuffade runt en stackars kille, så jag stannade bilen och gav dom en omgång."


Det blir tyst runt middagsbordet. Sedan skrattar pappa högt, mamma ler lite och Malin bara skakar på huvudet. Inga skuggor skingras men vi börjar åtminstone småprata, även om det hela tiden känns spänt."


Marcus lever ett till synes lugnt liv med familj, flickvän och ett bra jobb. Men när hösten intar Göteborg är det något som börjar gro i honom, en irritation som blir allt svårare att hantera. Det är så många idioter som går lösa, så mycket meningslös förljugenhet och dumhet. När Marcus till slut låter fördämningarna brista och går till handling riskerar han att mista allt; familj, vänner och förhållande. Men han är inte ensam. I skuggorna anar han någon som med intresse följer hans framfart som självutnämnd Vigilante.


Vigilante är en samtidsthriller som tar våra mörkaste tankar ett steg längre. En berättelse som låter tanke bli till besinningslös handling i en värld som kunde vara Sverige om en månad eller ett par år - ett Sverige där allt är på väg att gå lite för långt. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


För några dagar sedan så läste jag Andreas Romans sjunde bok, som kom ut för ett par veckor sedan. "Mörkrädd" heter den, och jag har recenserat den i det här inlägget. "Mörkrädd" var en skräckbok.

Nu har jag precis läst ut hans sjätte bok, som kom ut för två år sen. Den heter "Vigilante", och den var en thriller.
 
"Mörkrädd" fick 4,5 i betyg av mig. Och den här fick 4 i betyg. Den var nästan lika bra, och jag kan verkligen rekommendera båda böckerna. 

"Vigilante" är en thriller, som fick mig att tänka på filmerna "Falling Down" och "Taxi Driver". Den var mycket spännande, och väldigt bra skriven.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0