"Tusen strålande solar" (A thousand splendid suns) av Khaled Hosseini.

image3060

---------    

Recension av boken: "Tusen strålande solar" (A thousand splendid suns) av Khaled Hosseini. (Genre: Utländsk Skönlitteratur.)  

---------

"Efter nästan två år på topplistorna och med sju miljoner exemplar av Flyga drake sålda över hela världen, återkommer nu Khaled Hosseini med Tusen strålande solar - en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt.


Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.


Hosseini har samma driv i berättelsen som i Flyga drake, och Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft.


Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.


Khaled Hosseini är född 1965 i Kabul i Afghanistan, men sedan 1980 bosatt i usa. År 2006 mottog han fn:s flyktingkommissariats Humanitarian Award och utsågs även till U.S. Goodwill Envoy för samma kommissariat. Han bor i norra Kalifornien med sin fru och sina barn."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Efter att ha läst "Flyga drake", som var en av de bästa böcker som jag har läst på länge, så ville jag verkligen också läsa "Tusen strålande solar". Jag försökte att inte ha för höga förväntningar på den, och försökte intala mig själv att den absolut inte kunde vara lika bra, eller ens i närheten av, "Flyga drake". 

Men jag tycker att även "Tusen strålande solar" var fantastiskt bra. Kanske inte riktigt lika bra som "Flyga drake", men det kan ju också bero på att det var den boken som jag läste först. 

Men den här boken är klart värd 4,5 av 5. Den var fantastiskt bra och väldigt gripande. Och jag kan verkligen rekommendera den också,  precis som "Flyga drake".  /// Bim.  

(Här är en länk till min recension av "Flyga drake".)

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Ahnna

Då lägger jag till dessa två böcker på min bör läs-lista/ahnna
p.s De är ju kanon att de två lag vi gillar gå vidare till final i körslaget.

2008-05-03 @ 22:57:29
Postat av: Bim

---> Ahnna: Ja, gör det! Dessa två böcker tycker jag att alla ska läsa!

Ja, det blir spännande i finalen nästa lördag! Men jag hejar på Joacim Cans!

2008-05-03 @ 23:01:46
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Johanna

De verkar bra faktiskt :)

2008-05-04 @ 01:57:59
URL: http://aafskogh.blogg.se
Postat av: Bim

---> Johanna: Ja, dom är superbra! Läs dom! :-)

2008-05-04 @ 10:36:44
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0