"Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser. (mp3-bok.)

image3128

---------    

Recension av boken: "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" av Håkan Nesser. (mp3-bok.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"En sommar i Närke i början av 60-talet. Det blir en hård sommar, säger den 14-årige Eriks far. Och det blir det.
Pappan är väktare på stadens fängelse, mamman är allvarligt sjuk, döende i cancer. Medan pappan arbetar och mamman är kvar på sjukhuset ska Erik, tillsammans med sin tio år äldre bror Henry, frilansjournalist med författarambitioner, och sin kamrat Edmund, tillbringa sommaren i Genesaret; det är inte den berömda sjön det är fråga om i det här fallet, utan så kallas familjens sommarstuga, belägen någonstans i de närkingska skogarna.
Det börjar som det ska, med bad och sol och loja sommardagar, avlösta av nattliga utflykter för att länsa traktens tuggummiautomater. Men varför föddes Edmund med sex tår på varje fot? Och vad är det för bok som Henry skriver?

Det blir också en sommar då den pockande sexualiteten och dödens närhet gör sig påminda. Betraktandet och initiationerna i vuxenlivets mysterier, inte minst de sexuella, accentueras när Henry inleder ett förhållande med Ewa Kaludis, ett blont bombnedslag (inte olik en viss Hollywoodstjärna) som under den gångna vårterminen varit pojkarnas vikarierande lärarinna och som kommit att förkroppsliga deras erotiska drömmar, givit dem en första inblick i vad livet har att erbjuda. Allt laddas upp, allt stegras tills Det Fruktansvärda inträffar, en ödesdiger händelse som ska kasta långa skuggor över Genesaret och över staden på slätten, över Eriks framtid och de människor han älskar. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. eller adlibris.se.

---------   


Det här var ljudbok nummer tre för mig.  Och jag ska definitivt fortsätta med att lyssna på ljudböcker när jag är ute och promenerar och när jag ligger och solar.

Den förra ljudboken som jag lyssnade på var: "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla" av Håkan Nesser. Recension på den finns via den här länken.

Och jag måste ju säga att den här boken, "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö", påminde mýcket om den förra boken.

Det var mycket som var lika. Den här kändes också nästan som lite självbiografisk. Den handlade också om en tonårig pojkes uppväxt på sextiotalet. Den var också typ som en vanlig roman, med inslag av deckare. Och den här var också mycket bra tycker jag. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Josefin

Tycker också att det är en bra bok, lite sorglig och lite humor. Har du sett filmen? Den var helt klart sevärd.

2008-05-11 @ 17:22:25
Postat av: Bim

---> Josefin: Nej, jag har inte sett filmen. Men jag kanske borde göra det då.

2008-05-11 @ 18:12:12
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0