"Stum sitter guden" av Anna Jansson.

image3129

---------    

Recension av boken: "Stum sitter guden" av Anna Jansson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"Mannen hängde stelt med en rännsnara runt halsen. Skjortan var söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. Oförskämda vita flingor landade i mannens hår. Kanske naturens eget sätt att dölja det inträffade - ett midvinterblot. Polisassistent Maria Wern och hennes kolleger står handfallna inför den bestialitet de möter. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare. Mördaren hade den gången omkommit i en bilbrand. Kan det trots allt finnas något samband?

Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram - en människa sviken och förnedrad till den punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne.

Deckardebutanten Anna Jansson visar att hon inte bara har förmågan att skapa suggestiv spänning, utan också blottlägga det mänskliga psyket i dess mest skrämmande dimensioner."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag fick tips om författarinnan Anna Jansson av Josefin, som är en av mina trognaste läsare här i bloggen. Så i går så köpte jag Anna Janssons debutroman från år 2000. 

Och jag ska definitivt köpa fler böcker av Anna Jansson, i den serien som handlar om polisassistent Maria Wern. Det verkar finnas ett tiotal. 

Jag tyckte om den här första boken. Den var spännande och lättläst. Och det ger mig oftast mer att läsa deckare som är skrivna av kvinnliga författare och där det är en kvinna som är huvudpersonen.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Ahnna

Anna Janssons böcker är kanon./Ahnna

2008-05-11 @ 20:06:15
Postat av: Bim

---> Ahnna: Ja, det verkar så! :-)

2008-05-11 @ 20:17:35
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

Va kul att du tyckte om den! En ny bok av henne ska komma ut till sommaren, jag hoppas att det är i början av sommaren för jag vill läsa mer. En av hennes böcker kommer även att visas på tv till hösten.

Det här hittade jag på thriller.se
"Främmande Fågel som nominerats till bästa nordiska kriminalroman 2007 blir teveserie. Hösten 2008 kommer filmen att sändas i TV 4. För regin står Erik Leijonborg som även regisserat ett par av Håkan Nessers böcker i Van Veeterenserien, Labyrint och Tusenbröder.I huvudrollen kommer vi att få se Eva Röse. I rollistan finns även Fares Fares, Allan Svensson, Mats Långbacka & Marie Rickardson."

Fast nu vill vi inte tänka på hösten.. Har ni fått sämre väder? Här regnade det lite inatt, och det blåste som sjutton. Idag tittar solen fram ibland men det är ingen värme. Men huvudsaken att det är jättevarmt i juni, juli och augusti :)

Kramar

En av hennes böcker "Främmande fågel" kommer att visas på fyran till hösten. Men Maria Wern kommer att spelas av Eva Röse och det stämmer absolut inte

2008-05-12 @ 11:59:53
Postat av: Josefin

Oj jag såg att det kom med lite mer än vad jag hade tänkt. Började skriva innan jag klistrande in texten från thriller.se det är därför det blev lite fel. Det jag tänkte skriva var att Eva Röse inte stämmer in på den bild jag har av Maria Wern, min bild är mer lik Marie Rickardson.

2008-05-12 @ 12:04:08
Postat av: Bim

---> Josefin: Tack för din långa kommentar. Den filmen ska jag klart se i höst, även om jag inte heller vill tänka på hösten nu...

Här har det blåst nästan storm i dag, och bara varit cirka tio grader, men i alla fall soligt, och inget regn.

Håller med dig, huvudsaken att juni, juli, och augusti är fina! :-)

Kram!

2008-05-12 @ 20:14:17
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Josefin: Okej. Jag har bara läst en bok, så jag har ingen direkt bild av henne.

2008-05-12 @ 20:15:01
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0