"Min pappa hette Stikkan" av Petter Karlsson & Marie Ledin - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Min pappa hette Stikkan" av Petter Karlsson & Marie Ledin. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografi/Memoarer.)

---------   


"Han har träningsoverallsbyxor på sig där han ligger orörlig på köksgolvet och hon tänker: "Bra jobbat pappa, Adidasbrallor är helt rätt. Nu är du är hippare än du tror!"

Det är fredagen den 12 september 1997. Folkskolläraren, textförfattaren, kompositören, musikförläggaren, managern och affärsmannen Stig "Stikkan" Anderson från Hova i Västergötland har slutligen kapitulerat för sjukdom, bitterhet och alkohol. Han hittades av dottern Marie Ledin, som först vägrar acceptera faktum.

Ett drygt decennium senare skriver hon pappas historia. Det är en mustig, märklig, musikalisk berättelse om en människa som 16 år gammal slog igenom med "Tivedshambo", men älskade jazz. Som skapade världssuccéen ABBA med hjälp av två portvakter och en kontorskör. Som när miljonerna rullade in fortfarande släpade hem en flätad korg med LP-skivor varje dag för att skriva texter i köket. Som instiftade Polarpriset för att bjuda världsartister på korv med bröd. Som trots en dagskonsumtion på sextio cigaretter och en flaska Long John alltid var först i skidspåret. En motsatsernas man. Maries pappa Stikkan.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar biografier, memoarer, och dokumentära böcker. Den här biografin handlar om Stikkan Anderson, Marie Ledins pappa. Petter Karlsson har hjälpt henne med att skriva boken. Den var bra skriven, och klart intressant, om man som jag har växt upp med ABBA och alla andra artister som Stikkan Anderson hade stor del i. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0