"Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Allt är bara bra, tack" av Moa Herngren. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"Lea har åkt till Paris på sabbatsår för att fly Sverige och sitt stressiga liv. Där träffar hon den karismatiske bohemen Michel och kastas in i en kärlekshistoria som till en början verkar vara direkt från himmelriket.
       När hon blir gravid väljer Lea och Michel att flytta hem till det trygga Sverige för att bygga upp ett liv för sin lilla familj. Där finns också Leas välartade Östermalmsfamilj som till att börja med välkomnar den nye svärsonen med öppna armar.
       Men när barnet kommit och pressen ökar visar det sig att Michel inte passar in i mallen. Med whisky före frukost, konstnärsdrömmar som aldrig tar fart och en växande svartsjuka är han inte den familjefar han borde vara. Långsamt inser Lea att livet håller på att gå över styr. Som utsliten småbarnsmamma med ensamt försörjningsansvar kämpar hon på i det längsta. Det är först när katastrofen är ett faktum som hon inser att hon måste fly...

Allt är bara bra, tack handlar om Lea som vill älska och bli älskad till varje pris. Om en kärlek som kanske egentligen är någonting annat och ett ensamt hjärta som vägrar släppa taget om drömmen om tomtebolycka med mamma, pappa, barn på lycklig promenad genom sommarstan en solig söndag. Den handlar om Famous Grouse, skam, svartsjuka och att bita ihop sina käkar det hårdaste man kan, blunda och tänka på något annat en stund.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken kan jag verkligen rekommendera. Den var bra skriven, gripande, kändes verklig, lästläst, bra handling, och var helt enkelt väldigt bra! ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: Humla

Hej!

Nu är det en sak jag lagt märke till, och det är att trots att du ofta skriver att böcker är bra och gripande får de sällan högre poäng än 3,5. Den här, t ex, om man läser ditt omdöme så får man ju intrycket att det var en väldigt bra bok, du har inte skrivit en enda negativ sak med den. Men sen får den ändå bara 3 ynka poäng :( Hur kommer det sig och har du någonsin gett en bok en 5:a? :P

2009-01-18 @ 22:16:14
Postat av: Bim

---> Humla: Hej! Du har faktiskt helt rätt! Jag har själv tänkt på det där! Och ett tag funderade jag på att ge betyg mellan ett och tio istället, för att få lite större spännvidd. Men jag är nog lite för snål när jag ger betyg! Men jag har faktiskt gett femmor! Kolla i mina bokrecensioner så får du se! ;-)

2009-01-19 @ 15:58:12
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0