Min senaste tatuering.

Min senaste tatuering, som jag gjorde för ungefär en månad sen, föreställer ju en Sverige-flagga och en Stockholms-flagga, och så orden "Stockholm" och "Sweden".

Jag har länge tänkt på en sån tatuering, och jag är jättenöjd med den.

För mig så står den för att jag är född i Stockholm, Sverige. Jag är också uppväxt där, och har bott hela mitt liv där hittills. Jag älskar också min stad och mitt land, och har svårt att tänka mig att bo någon annanstans. Jag tycker också att det är viktigt att vi "vanliga" människor får vara stolta över vårt land och vår flagga.

Nu har jag hört att andra människor tolkar in andra saker i min tatuering. Tre olika förslag har jag fått, som folk (felaktigt) tror att den står för.

En åsikt som jag har fått är att det skulle vara en rasistisk tatuering. Det förstår jag egentligen inte. Hur skulle en svensk flagga kunna vara rasistisk!? Men på ett sätt så kan jag i och för sig förstå det. För nynazister och rasister har på något konstigt sätt tagit svenska flaggan till sin. Därför tycker jag att vi andra, både infödda svenskar och inflyttade "nya" svenskar, tar tillbaka flaggan som vår.

En annan åsikt är att jag skulle vara "idrottstokig" och/eller "sportmorsa". Och det är ju också väldigt långt från sanningen. Jag är totalt ointresserad av allt idrott och sport. Visst var jag väl lite "sportmorsa" under några år när Jimmy och Jenny höll på med sport ett tag. Speciellt under de åren som Jenny spelade fotboll. Men nu tittar jag aldrig på sport och idrott. Tycker att det är jättetråkigt.

En tredje åsikt som jag fick var en som frågade om jag hade den tatueringen för att jag var med i någon MC-klubb! Och det är ju väldigt långt från min verklighet det också.

Men jag räknade i och för sig med att få vissa reaktioner på den här tatueringen. Det har jag ju aldrig fått på mina åtta tidigare tatueringar. Men den här kan nog anses som lite kontroversiell av vissa. Men som sagt var, för mig så står den bara för att jag älskar min stad och mitt land.


image1648


Kommentarer
Postat av: Åse

Bim...jag tycker du ska vara STOLT över din tatuering. Den e fin. Tänk att en del ska bry sig så väldigt, väldigt mycket?! Man FÅR vara stolt över sitt land, det är väl inget rasistiskt med det??!!!
Ha de´!

2007-11-11 @ 19:48:07
Postat av: Bim

---> Åse: Jag ÄR jättestolt över min tatuering! Och som sagt var, jag förstod att jag skulle få en del reaktioner. Jag tycker också att man kan får vara stolt över sitt land och sin flagga, utan att vara rasistisk! Tack för din kommentar!

2007-11-11 @ 20:00:41
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: BB

Modigt att du vågar göra den tatuering du vill ha trots att olika personer tolkar in sina egna budskap i den. Jag håller med om att flaggan inte ska vara något "fult", utan neutral, men även om jag hade velat ha den själv hade jag inte vågat göra den pga andras reaktioner. Så, modigt Bim!

2007-11-11 @ 21:44:04
Postat av: Bim

---> BB: Tack för berömmet! Tycker dock inte att jag är någon modig person, snarare en riktig fegis! Men jag ville så gärna ha den här, så då får jag väl stå ut med folks reaktioner ibland. ;-)

2007-11-11 @ 21:48:59
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Ahnna

Jag har precis gjort en piercing i högra ögonbrynet. och det stör sig folk på. Men att Emil 16 år gjort en också säger de inget om. jag tycker det är snygg och inte för att jag tror att blir man är ung pga det. Snyggt bara jag får byta till mindre smycke./ahnna

2007-11-11 @ 22:31:41
Postat av: Hanna ^^

borde stå GÖTEBORG!!! =) hehe

2007-11-12 @ 10:20:00
URL: http://hannaofsweden.blogg.se
Postat av: Jojo

Helt rätt måste jag säga! Tycker att allt rasistsnack har gått för långt, är man svensk ska man kunna visa detta!
Den är riktigt fin :)

2007-11-12 @ 11:08:15
URL: http://jojoaug.blogg.se
Postat av: Bim

---> Ahnna: Ja, visst är det konstigt! Men såna reaktioner har jag också fått. Jag hade piercing i underläppen förut, och det tyckte folk att jag var "för gammal" för! Konstigt, tycker jag! Finns väl inga åldersgränser för sånt! Var stolt över din piercing du. Du klär säkert jättebra i den! *Kram*

2007-11-12 @ 16:19:24
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Hanna ^^: Hahaha! Ja, om jag vore född där! ;-)

2007-11-12 @ 16:20:08
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Jojo: Precis så är det! Man ska kunna vara stolt över sitt land och sitt ursprung utan att bli kallad rastist! Tack för din kommentar! :-)

2007-11-12 @ 16:23:22
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Evie

du skriver så rätt! jag tycker den är skitcool, verkligen. att någon vågar tycker jag bara är bra. tycker de är idioitist att vanliga svenskar inte får bära eller ens säga att de älskar sverige. du ska verkligen vara nöjd, den är grym!

2007-11-12 @ 19:19:14
URL: http://evsto.blogg.se
Postat av: Bim

---> Evie: Tack! Jag uppskattar verkligen din kommentar! :-D

2007-11-12 @ 20:52:59
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0