Vegetarian i ett år i dag.

I dag så har jag varit vegetarian i ett år. Eller egentligen inte. Jag äter ju fisk och skaldjur, så jag vet inte riktigt vad man ska kalla sig då. Men jag har inte ätit något slags kött sedan den 24 november 2006.

Jag har ju under många år haft ont i vissa av mina leder. Det har blivit mycket värre de senaste åren. Jag har mest ont i stortålederna, men också lite i tumlederna. Allra ondast har jag de knölar som jag har ovanpå foten, strax ovanför stortårna, typ i lederna till stortårna. De knölarna har blivit större och de gör mycket, mycket ondare än vad de gjorde tidigare.

Jag har länge trott att det var reumatism. Och jag har hört att många reumatiker blir bättre i lederna när de slutar att äta kött, eller framförallt rött kött. Många reumatiker äter kyckling och annat fågelkött.

Så jag slutade då att äta kött, för att se om jag skulle bli bättre. Tyvärr så har jag inte märkt någon som helst skillnad. Men det kan ju också då bero på att det inte är reumatism som jag har. Jag var hos läkaren i somras och tog prover och röntgades, och det visade sig då att det var artros som jag har.

Här kan ni läsa mitt inlägg från i somras där jag skriver om min artros.

Men ändå så finns det vissa som säger att man ändå kan bli lite bättre i lederna när man inte äter kött, även om det är artros man har. Så jag har nog bestämt mig för att fortsätta ett tag till med att avstå från kött. Jag saknar inte ett dugg att inte äta kött. Jag älskar ju fisk och skaldjur, och det äter jag ju. Och jag tycker att det känns fräscht på något sätt att inte äta kött.

Hur länge till jag kommer att fortsätta så här det har jag ingen aning om. Jag känner bara just nu att jag vill fortsätta ett tag till.


image1738
(Bilden lånad)

Kommentarer
Postat av: mimmi

Tror faktiskt att ditt arbete inte är det bästa när man har artros.
det man kan göra är att stärka upp musklerna runt lederna.
Själv har jag funderat på att prova nyponpulver eller liknande som finns på hälsokosten men vet ju aldrig vad som passar innan man provat. Har man mkt ont kan man ta voltaren eller liknande för att förebygga att få kronisk inflammation. Men allt detta antar jag att din
läkare pratat med dig om. Om inte satsa på en ny läkare!

2007-11-24 @ 17:43:02
URL: http://mymim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Mimmi: Varför tror du inte att mitt jobb är bra för mig när jag har artros? Jag har nog inte så stor chans att få ett nytt jobb, så jag får nog ha det kvar i alla fall...

Och hur stärker man muskler runt tårna och i fötterna? Det är väl rätt så svårt?

Jag har läst om nyponpulver och funderat på att prova det. Men jag tänkte att jag skulle ge Glukosaminet en chans först. Men än så länge så märker jag i alla fall ingen förbättring av det...

Min läkare sa att jag skulle ta Ipren när jag har ont. Har ju ingen aning om om hon är en bra läkare eller inte. Men jag tyckte att hon verkade engagerad.

2007-11-24 @ 17:50:20
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: mimmi

en läkare jag var hos i somras sa att glukosamin var lika med sockerpiller och det kom ju en rapport i somras som var negativ för det!
att ditt jobb inte skulle vara bra eftersom det är mkt spring och är du inflammerad så är det ju inte bra och sedan mkt fix med händerna när du håller på med disken osv. Själv får jag jätteont i handen tummen när jag slår in paket t ex nu vid jul :-)).
Tycker du borde få remiss till ortoped så kan du få specialinlägg i skor osv o ev operation av tår.
Jag har t ex varit hos handkirurg för min hand där jag fick dommen tumbasartos har du fått rekommenadation för olika stöd för handen om inte så borde du få tag på annan läkare .....och för foten o gymnastik borde du få kontakt med sjukgymnast förutom ortoped. Lita inte på att första läkare gör allt och ger rätt rekommenadation. Du skall väl kunna jobba 20 år till minst!

2007-11-24 @ 21:26:06
Postat av: Bim

---> Mimmi: Tack för all information. Det om Glukosaminet hade jag inte läst. Men mig har det i och för sig inte hjälpt ett dugg.

Min läkare sa att det är bra att man rör på sig hela tiden. Och då borde ju mitt jobb vara bra. Men jag har ju ingen aning...

Jag har inte fått några rekommendationer eller några remisser. Varken till ortoped eller till sjukgymnast. Men jag kanske borde boka tid för ett återbesök...

2007-11-24 @ 21:42:18
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Inlägg i skorna är jättebra och nödvändigt för dig skulle jag tro. Har ni ingen företagshälsovård du kan gå genom? Man kan få remiss till ordopedisk verkstad och de gör inlägg i skorna...känns nästan som att få nya fötter när de gamla gör ont. Jag fick remiss på sandaler också, ungefär som birkenstock men exakt anpassade efter mina fötter. Perfekt. Lycka till.

2007-11-24 @ 23:31:52
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Okej, jag har tydligen ingen aning om vad det finns, och vad man kan få. Jag tror att vi har någon sorts företagshälsovård. Får väl ta och kolla upp det. Låter ju fantastiskt att det kan bli så stor skillnad med inlägg i skorna. Jag måste nog ta tag i detta och kolla upp det. Tack för info.

2007-11-25 @ 08:50:30
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Mimmi

tror att inlägg i vilket fall som helst är bra för dig speciellt då du väl går o står hela dagarna på jobbet. Passagen netdoktorn har en egen artros avdelning!!

2007-11-25 @ 11:24:05
Postat av: Bim

---> Mimmi: Okej. Jag ska kolla upp Passagen Netdoktorns Artrosavdelning. Och jag ska fundera på att kontakta min Husläkare igen. Tack för råd och information.

2007-11-25 @ 11:49:16
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Mimmi

Tyvärr är det väl så att man måste vet avad man vill när man besöker läkare. De har alltid så ont om tid och vill ha så lite besvär som möjligt.
En remiss tar tid att skriva och frågar man inte efter en så fixar de inte någon!
Har du mkt problem med händerna skall arbetsgivaren stå för hjälpmedel.
Fråga ditt fackombud.
Lycka till.

2007-11-25 @ 13:04:38
Postat av: Bim

---> Mimmi: Okej. Jättemycket tack för allt din information, och att du tar dig tid att skriva. Jag ska fundera på allt, och boka en tid framöver till läkaren.

Jag har inte så mycket problem med händerna (än...), utan mest med fötterna.

Tack!

2007-11-25 @ 14:03:46
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0