Dagens Jobb - Måndagen den 5 november 2007.

Måndag igen, och jobb igen... Det var lite extra tungt att gå upp i morse, efter fyra dagars ledighet. Gick upp en kvart tidigare också, kvart över fyra, istället för halvfem, eftersom jag skulle skjutsa Jimmy till jobbet.


Jag duschade och gjorde mig i ordning, och sen så gav sig både Jimmy och jag iväg vid tjugo över fem. Vi skrapade rutorna på bilen rena från is, och sen så körde jag Jimmy till Hägerstens Brädgård där han jobbar. Hans bil var på service i dag, det var därför jag körde honom.


Jag kom fram till mitt jobb vid tio i sex. Gick in, larmade av, bytte om till arbetskläder, och så började jag att jobba klockan sex. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och diskar.


I dag serverade vi soppa (tomatsoppa med pasta i), mjukt bröd (skivad Pågens Längtan), och pålägg (mjukost). Och så hade vi vår salladsbuffé förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Mycket att göra som alltid var det, men allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Jo, en sak hände i dag. Vi fick inviga och använda vår nya avfallskvarn! Vi återvinner ju alla matrester och allt rens från grönsaker. Tidigare så har vi haft stora sopkärl som vi har lagt allting i. Sen så har de kommit och tömts en gång i veckan. Det har väl i och för sig funkat bra, men ändå lite ofräsch och slabbigt...


Nu har vi fått en jättefin avfallskvarn installerad i köket. Vi bara häller ner allt mat- och grönsaksavfall där i, sen så mals allting ihop, och så hamnar det i en jättestor tank som är installerad i källaren. Och sen när tanken är full, så kommer en tankbil och tömmer den.


Och sen så blir det biogas av våra rester! Jättebra! Det känns bra att alla rester tas tillvara på, och inte bara hamnar i soporna, tycker jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0