"Äcklig" av Constance Briscoe.

image2186

---------    

Recension av boken: "Äcklig" av Constance Briscoe. (Genre: Skönlitteratur / Memoarer / Biografier / Dokumentärer.)  

---------

"En sann berättelse om en mors grymhet.

Du är en äcklig hora. En äcklig, äcklig hora, sa mamma och
dunkade mitt huvud mot dörren.

Constance var van vid att bli misshandlad, både psykiskt och fysiskt, av sin egen mor, och regelbundna slag och svält orsakade flickan ofantlig smärta. Men det var den känslomässiga tortyren avsaknaden av kärlek som gjorde mest ont.
Föreställ dig att din mamma kallar dig en äcklig, ful bakterie.
Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt? Constance gjorde det. Hon trotsade
alla odds, och kämpade sig till så mycket självkänsla att hon klarade att studera vid universitet och bli Storbritanniens första svarta domare. Fruktansvärd, brutalt ärlig och ändå upplyftande; ÄCKLIG är Constance Briscoes historia."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken kände jag mig lite kluven av. Eftersom man vet att det är en sann bok som skildrar Constance hemska uppväxt, så kan man ju inte direkt tycka att boken är dålig. Men det är ju ändå så, att bara för att den är sann och hemsk, då behöver den ju inte vara bra. Jag tycker inte att boken var speciellt bra skriven. Och den grep liksom aldrig tag i mig. Jag har läst liknande böcker som jag har gråtit floder av och som verkligen har gripit tag i mig. Och jag har också läst liknande böcker som bara har gått mig förbi. Den här var väl lite mittemellan. /// Bim.  

---------   

Betyg: 2,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: ebba

Vad oväntat att den inte var bra! :O

2008-01-17 @ 19:00:31
URL: http://www.omebba.blogg.se
Postat av: Bim

---> Ebba: Nej, inte direkt faktiskt! ;-D

2008-01-17 @ 19:05:45
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

Som du skriver att du blev kluven när du funderade vad du tyckte om boken egentligen, så brukar jag också känna. Är det en verklighetsbaserad bok så känns det nästan taskigt på något vis att tycka att boken var dålig. Man tänker att det var hemskt för den som blev utsatt men sen känner man inte mer. En riktigt bra bok griper tag om en och det är svårt att släppa den ur tankarna. Sättet som författaren skriver på är så viktigt.

Nej,nu måste jag gå och lägga mig, det kommer att vara en jobbig dag imorgon.

Kramar

2008-01-18 @ 00:37:11
Postat av: Bim

---> Josefin: Precis så är det! Det känns liksom som man inte får tycka att en dokumentär bok är dålig! Men det kan den ju faktiskt vara, även om det är ett intressant ämne, så kan den ju var dåligt skriven.

Hoppas att allt gick "bra" i dag...

*KRAM*

2008-01-18 @ 19:02:18
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Josefin

Det har varit en väldigt jobbig och ledsam dag. Nu är jag ännu mer ledsen efter att ha sett alla andra gråta också. Men det var en fin begravning.

Hoppas att allt är bra med dig.

Kramar

2008-01-18 @ 19:27:11
Postat av: Bim

---> Josefin: Jag förstår att det har varit en fruktansvärt jobbig dag för dig. Men det kanske ändå blir ett fint minne av ett avsked av honom. Ett avstamp för att gå vidare i livet. Hoppas att allt blir bättre framöver för dig nu. *Kram*

2008-01-18 @ 20:12:32
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jesper

Jag tycker verkligen att man kan tycka att en bok är dålig, även om den bygger på något som sägs vara en sann historia. Att något är sant - hur man nu ska definiera det - har ju ingetning som helst med att göra om en bok är bra eller inte. Visst, en bok kan vara bra även om den är verklighetsbaserad, men det är lite sjukt det som har växt fram på senare tid, att true story skulle vara någon slags kvalitetsstämpel.

2008-01-29 @ 19:52:30
URL: http://www.nittondestolen.se
Postat av: Bim

---> Jesper: Jag håller definitivt med dig. Men man törs liksom knappt tycka att en dokumentär bok, som handlar om något hemskt, är dålig. Men jag tycker att de flesta av de nya böckerna nu faktiskt är ganska dåliga...

2008-01-29 @ 20:02:58
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0