Dagens Jobb - Torsdagen den 31 januari 2008.

Ja, i går så skrev jag ju att vi hade en lugn dag på jobbet, eftersom det var studiedag i skolan. Men i dag så blev det då inte någon lugn dag precis...


Vi var tre personal färre i dag... En av kollegerna var ledig, och två av kollegerna var sjuka... Så vi var endast sex stycken, istället för nio stycken. Så självklart så blev det en otroligt stressig och jobbig dag.


Jag var först i skalen och fixade grönsakerna den första halvan av dagen. Den andra halvan av dagen så skulle jag egentligen ha varit andreman i lilla matsalen, men det blev ju självklart omorganisation och omplaceringar i dag, så jag hamnade i diskrummet med plockning av disk och grovdiskning.


Vi serverade tacobuffé i dag, vilket innebär tacokryddad köttfärs, tortillas, tacochips, och massor med olika tillbehör. Det är ju en väldigt populär maträtt, så det blev en väldigt hektisk dag även på grund av det. För då äter precis alla elever, och flera gånger, och mycket.


Alla vi sex som jobbade i dag hjälptes åt så mycket vi kunde överallt. Så vi fick lite hjälp i disken när det var som allra värst, och vi hjälpte även till i matsalarna med slutstädningen när vi var klara med disken.


Så med gemensamma krafter så lyckades vi nog klara dagen rätt så bra ändå i dag. Men tufft var det...


Och tyvärr så lär nog förmodligen morgondagen bli ungefär likadan... För hon som var ledig i dag, är också ledig i morgon. Och de två som var sjuka i dag, skulle jag nog tro att de också är sjuka i morgon, i alla fall som det lät i dag. Men i morgon kommer i alla fall Snurran till oss och jobbar, som hon alltid gör på måndagar och fredagar. Och tack och lov så är det ju fredag, så vi sen får vila i två dagar, och sjuklingarna hinner förhoppningsvis blir friska.


Kommentarer
Postat av: Nilla

Kan tänka mig att du/ni har slitit idag, och var finns alla vikarier???
Vi har alltid haft superbra uppbackning med fasta vikarier, men nu när ekonomin även på vår förskola är stramare, så är det inte lika lätt att få.
Tack och lov så är vi aldrig sjuka på min avd, men jag förstår att som för er del, märks det direkt.
Tänkte på er fina salladsbuffé, kan man inte dra ner på den om det fattas så mycket personal. Hellre att det är något mindre salladader, men att ni som jobbar får det någorlunda drägligt.
Imorgon är det fredag iallafall, äntligen.
Vi ska bowla med jobbet, och jag som nästan tycker att fredagar är heliga. Vill helst krypa upp i soffan då, men det blir ju kul bara jag kommer iväg imorgon.
Ha en trevlig helg :)
Kramis!!

2008-01-31 @ 18:45:22
URL: http://www.frutteline.blogg.se
Postat av: Bim

---> Nilla: Ja, det var en otroligt jobbig dag... Vi har en vikarie att ringa till, men hon kunde tyvärr inte komma i dag. Visst drar vi ner på salladsbuffén. Men det hjälper inte så mycket. Det är ju under tiden när lunchgästerna kommer som det är som värst.

Ha det så trevligt på bowlingen i morgon. Och ha en trevlig helg du också. *kram*

2008-01-31 @ 18:50:04
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Ujujuj....
:-/ *saknar ord*....

2008-01-31 @ 19:25:53
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Bim

---> Snurran: :-(

2008-01-31 @ 19:28:47
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0