mp3-böcker.

Jag har aldrig lyssnat på mp3-böcker förut. När jag är hemma så läser jag i vanliga pappersböcker. Och när jag är ute och promenerar så lyssnar jag på musik.

Men nu tänkte jag att jag ska testa hur det är att lyssna på mp3-böcker när jag är ute och promenerar.

Lyssnar ni på mp3-böcker? När gör ni det? Är det några speciella böcker som ni rekommenderar? Är det viktigt vem som läser in boken? Är det någon speciell kategori av böcker som är bättre att lyssna på?

Hemma tror jag inte att jag kommer att lyssna på böcker. Då läser jag nog hellre i vanliga böcker, och när jag fixar hemma så lyssnar jag nog hellre på musik.

I vanliga fall när jag promenerar så lyssnar jag oftast på snabb musik, gärna techno eller hårdrock. Tycker att jag går snabbare då. Men jag ska i alla fall testa att lyssna på böcker istället.

I dag när jag promenerade i en timme så lyssnade jag på början av boken "Ett öga rött" av Jonas Hassan Khemiri. Det kändes faktiskt ganska så trevligt att gå och lyssna!


image2227

Kommentarer
Postat av: Ahnna

Jag brukar lyssna ibland när jag inte orkar att läsa pga mycket att läsa i skolböcker. Plus att det är så bra på bussen och när man går. Men tycker man får ge det tid för det tar en stund och lära sig lyssna./ahnna

2008-01-24 @ 18:45:04
Postat av: Bim

---> Ahnna: Okej. Jag ska ge det lite tid, och försöka att vänja mig. Men det verkar ta så otroligt många timmar att lyssna på en bok? Går ju mycket fortare att läsa själv! ;-D

2008-01-24 @ 18:49:21
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Jag lyssnar hela tiden. I bilen (pendlar) och när jag går/stavgår. det är JÄTTEVIKTIGT vem som läser! En del är suveränt bra, en del lite sämre. Jag tycker faktiskt att författaruppläsningarna ofta är sämre än när det är skådespelare som läser.

2008-01-24 @ 19:17:05
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: För mig tar det bara tio minuter att åka till jobbet, så jag tycker att det är lite för kort tid att lyssna på.

Jag kan tänka mig att det är bättre med en skådespelare än med författarna själva.

Har du några böcker och/eller uppläsare som du kan rekommendera?

2008-01-24 @ 19:27:01
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Thorsten Wahlund läser en hel del och han läser jättebra. Magnus Rosman läser nästan ännu bättre. Reine Brynolfsson läser Stieg Larssons böcker, men de har du väl läst? Karin Alvtegens böcker är bra, hon läser själv men det är bra ändå. Just nu lyssnar jag på Ett år av magiskt tänkande av Joan Didion, uppläsare Agneta Ekmanner. Kanonbra. Karin Fossums böcker finns bra inlästa. ja, det finns hur mycket som helst! :-) Såg du att Heath Ledger dog, han som spelar en av huvudrollerna i Brokeback mountain..sorgligt. han var himla bra.

2008-01-24 @ 19:44:40
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Torsten Wahlund är bra det vet jag. Han läste nån sorts deckare på radio förut, som jag ofta lyssnade på.

Stieg Larssons böcker har jag ju redan läst.

Karin Alvtegens böcker har jag inte läst. De kanske jag skulle ta att lyssna på!?
Och/eller Karin Fossums böcker. Har bara läst några av henne.

Eller kanske Joan Didion?

Ja, jättesorgligt att han dog... Bara 28 år också... :-(

2008-01-24 @ 19:55:05
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Petra

Jag gillar Katarina Ewerlöf, hon läser bland annat Nobels testamente och olycksfågel. Jätte bra läser hon!

2008-01-24 @ 22:06:47
URL: http://www.morgonsol.com
Postat av: Malin

Kan tipsa om P2dokumentärerna.. Finns ett 20-tal på nätet.. bland annat om Estonia, Brandkatastrofen i Göteborg, Lasermannen, Bombmannen, Olof Palme m.m.. Jätteintressant o lyssna på o bra gjort med musik o intervjuer.. Kanon!

2008-01-25 @ 13:14:26
Postat av: Bim

---> Petra: Okej. Kanske ska ta och leta efter böcker inlästa av henne då. Men de två som du nämner har jag läst.

2008-01-25 @ 19:35:54
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Malin: Okej. Det kanske kan vara intressant att lyssna på! Tack! :-D

2008-01-25 @ 19:41:21
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0