"Bedragen" av Katerina Janouch. (Uppdaterad.)---------    

Recension av boken: "Bedragen" av Katerina Janouch. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf. Romantiken överskuggas av vardagens plikter. Men det välkända är trygghet. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.

Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig 2004 och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat Barnliv (2005), Dotter önskas (2006) och Sommarbarn (2007). Hon är också en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit en rad böcker i ämnet.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har gillat dom flesta av Katerina Janouch tidigare böcker. Och jag gillar också att läsa hennes blogg. 

Den här boken: "Bedragen" är första delen i en romanserie om barnmorskan Cecilia Lund. Och jag kommer helt klart att fortsätta att läsa böckerna i serien.

Jag tycker att boken var mycket bra. Det bästa var nog skildringarna från BB från huvudpersonens jobb. Men även relationerna inom familjen, släkten, och vännerna var mycket bra beskrivna. 

Rekommenderar helt klart boken! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------     

Uppdaterad - 2008-10-13.

Kommenterade i Katerinas blogg att jag tyckte om hennes bok och att jag hade recenserat den i min blogg. Och då fick jag det här mailet:

Tack för recensionen Britt-Marie!
Jättekul att du gillade boken!
Önskar dig en härlig oktobermåndag.
Kram.
/Katerina.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0