"Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz

 ---------    

Recension av boken: "Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------    

"Stockholm. Två mord, ett i nutid och ett för 160 år sedan. Hur är de egentligen sammankopplade?

Lena har just flyttat in i sin nya lägenhet på Södermalm i Stockholm när hon under en av golvplankorna hittar en gammal dagbok. Dagboken visar sig ha tillhört Anna, som på 1840-talet mördades under mystiska omständigheter. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor från ett framgångsrikt IT-företag. Konsulten Martina får i uppdrag att ta reda på var pengarna hamnat. Dagen därpå hittas en av företagets anställda mördad med två underliga märken på halsen, och polisen kopplas in för att utreda mordet.

Den gemensamma nämnaren för de båda mordgåtorna är Lilith, vars namn verkar dyka upp på ställen där man minst anar det. Vem är denna mytomspunna figur och vad har hon med morden att göra?

I sin debutroman väver Åsa Schwarz samman dessa berättelser till en nervkittlande och fascinerande intrig, som utspelar sig in nutid såväl som dåtid och som präglas av religiösa myter och historia.

Sagt om Och fjättra Lilith i kedjor
Se till att ha gott om tid när du läser den för när du väl börjat kommer du inte vilja sluta.
VeckoRevyn

Debuterande Åsa Schwarz vill göra mycket på kort tid men lyckas genomföra turen utan att ramla ur.
Sydsvenskan

Sagt om Åsas böcker
Åsa är väldigt stark på att ta fram de vardagliga människorna - sedan skruvas hela livet till på ett väldigt märkligt sätt.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige." 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Den här boken tyckte jag var jättebra. Den var rolig, spännande, och lättläst. Svårt att säga vilken genre den tillhör. Den var både en nutidsroman med kärlek, vänskap, jobb, sex, med mera. Men en del av handlingen utspelade ju sig också på artonhundratalet. Lite skräck och lite övernaturligt finns också med i boken.  Mest av allt så var den väl någon sorts thriller. Jag tyckte i alla fall att den var jättebra. Jag tänkte ibland på Camilla Läckbergs "Predikanten" och "Stenhuggaren", och även på Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och "Flickan som lekte med elden". Jag kan varmt rekommendera den, och jag kommer även att läsa hennses andra bok "Stigma". ///Bim.

 
---------    

Betyg: 4 av 5.  

---------    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0