"En andra chans" av Lauren Roche.

image939

---------    

Recension av boken: "En andra chans" av Lauren Roche. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Lauren Roche växer upp på Nya Zeeland med en missbrukande mamma och blir sexuellt utnyttjad som barn. När hon är fjorton år tar mamman sitt liv. Efter en upprorisk tid rymmer Lauren till USA som fripassagerare på en isbrytare. Hon utsätts för en brutal gruppvåldtäkt och återvänder till sitt hemland. Sjutton år gammal föder hon en son. För att försörja pojken tar hon jobb som strippa och hamnar snart i drogmissbruk och prostitution. Men när botten är nådd får Lauren oväntat kraft att resa sig igen. Utbildning blir nyckeln till ett nytt liv. Hon läser in gymnasieexamen, och lyckas trots en tuff kamp som ensamstående mamma slutföra medicinstudierna och bli legitimerad läkare.

Med drastisk humor, intelligens och mod återger Lauren Roche sin livshistoria. Det är en hoppingivande berättelse om en kvinna som ger sig själv en andra chans och lyckas övervinna sitt förflutna.

Lauren Roche (född 1961) är bosatt på Kapiti Coast, Nya Zeeland och arbetar idag som läkare och föreläsare. En andra chans har blivit en internationell bestseller och är hittills utgiven på Nya Zeeland, i Storbritannien, Tyskland, Kina och Taiwan."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Och så då ännu en dokumentär bok. Den här var, liksom den förra jag läste, faktiskt riktigt bra. Annars så tycker jag att jag har blivit så besviken på många dokumentära böcker på sistone. Men den här boken tyckte jag var bra skriven, och hennes liv engagerade mig. Jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: finkan

..den här står också med på min beställningslista. Vi har inte beställt ännu från adlibris. Har nästan 50 böcker på min vill ha lista så jag måste gallra*ler*

2007-08-05 @ 17:57:50
URL: http://finkans.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Finkan: Hahaha! 50 böcker! Inte dåligt! ;-D

2007-08-05 @ 18:04:52
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jenny

Hej!
Jag heter Jenny och är 11 år. Min kompis Frida och jag har din dotter Jenny som idol. Hon verkar verkligen jätte snäll och jätte cool. Min högsta dröm är att få träffa henne. Och Idag så skrev jag i hennes blogg :D
Tror du hon blir arg då?
// En annan Jenny

2007-08-05 @ 18:17:36
Postat av: Bim

---> Jenny: Varför skulle hon bli arg?

2007-08-05 @ 18:18:58
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jenny

Jag vet inte... Hon kanske inte tycker om barn... eller jag vet inte :p
Hur många år är hon?

2007-08-05 @ 19:24:22
Postat av: Bim

---> Jenny: Hon är 17 år.

2007-08-05 @ 20:30:00
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0