"Flickan i källaren - Berättelsen om Natascha Kampusch" av Allan Hall och Michael Leidig.

image914

---------    

Recension av boken: "Flickan i källaren - Berättelsen om Natascha Kampusch" av Allan Hall och Michael Leidig. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Klockan 12.53 den 23 augusti 2006 lyckades Natascha Kampusch fly från sin kidnappares bostad på Heinesstrasse 60 i Wien. Det här var det ögonblick hon väntat på i åtta år, ända sedan hon som tioåring fördes bort på väg till skolan. Mindre än två timmar efter att Natascha flytt, begick hennes kidnappare Wolfgang Priklopil självmord genom att kasta sig framför ett tåg.

Under de år som Natascha satt inspärrad i en cell i källaren hade polisen följt ett oräkneligt antal falska spår, genomsökt stora områden men inte hittat några bevis för att hon var död eller funnit tecken på att hon kunde vara vid liv. Hennes försvinnande hade varit ett mysterium, ända tills nu.

Boken bygger på Natascha Kampusch eget vittnesmål, på intervjuer med hennes föräldrar, släktingar, skolkamrater och vänner till familjen liksom på samtal med kolleger, grannar och andra som kände Wolfgang Priklopil. Författarna har också haft tillgång till delar av polisens utredningsmaterial, utlåtanden från olika specialister och kontakt med personer i det sjukvårdsteam som nu tar hand om Natascha.

Journalisterna Allan Hall och Michael Leidig har följt historien ända sedan Natascha Kampusch försvann som tioåring och här beskriver de en av vår tids mest omtalade kidnappningar av ett barn."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Återigen en dokumentär bok... Och återigen så blev jag lite besviken på den... Ett mycket intressant fall och bokämne, men jag tyckte inte att den engagerade mig. Kände mig faktiskt ganska så likgiltig inför boken. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0