"Liseys berättelse" av Stephen King.

image1070

---------    

Recension av boken: "Liseys berättelse" av Stephen King. (Genre: Skönlitteratur / Skräck.)  

---------   


"Lisey Debusher Landon förlorade sin man, Scott, för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap av djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man. När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en bool, som han kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey förstår att det fanns ett ställe dit Scott gick ett ställe som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, Liseys tur att åka till Booya Moon.

Det som börjar som en änkas ansträngning att gå igenom sin firade mans efterlämnade papper blir en resa nära döden in i det mörker han bebodde.

Kanske är detta Kings mest personliga och mäktiga roman hittills, och den handlar om kreativitetens källor, och kärlekens hemliga språk."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Stephen King är ju alltid Stephen King. Jag har ju läst över femtio böcker av honom, och de är alltid bra. Men den här boken måste jag nog tyvärr säga att den tycker jag var en av hans sämre. Den var ju absolut inte dålig, men i alla fall lite sämre än vad hans böcker brukar vara.  ///Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0