"Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson.

image942

---------    

Recension av boken: "Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson. (Genre: Skönlitteratur / Roman.)  

---------   


"I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor - tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där.

Tillvaron är lugn och till synes händelselös. Så flyttar en mystisk kvinna med märkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket får de tre kvinnorna att sluta sig samman.

Ellinor - som mest drar barnvagn om dagarna - märker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. När hon knackar på får hon veta att Miriams man Frank oväntat har lämnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfästet helt och hållet. På ett oväntat sätt får nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan även för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vändpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfälle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv.

Lyckans hjul är en berättelse om vändpunkter och om de vägar som på oväntade sätt kan leda oss vidare i livet.

Kajsa Ingemarsson, f. 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess skrivit flera romaner som blivit stora publikframgångar, bl a Små citroner gula och Den ryske vännen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken var jättebra tycker jag. Den är i stilen väldigt lik tre av hennes tidigare böcker: "Små citroner gula", "Inte enklare än så" och "På det fjärde ska det ske". Sen så har hon ju också gett ut en bok med krönikor i: "Kajsas värld", som också är jättebra. Och så har hon skrivit en bok som heter: "Den ryske vännen", men den har jag inte läst. 

Jag gillar verkligen den här typen av böcker, lättlästa böcker om "vanliga" människors liv. Lite som "chick-lit" fast ändå lite mer som en "riktig" roman. "Feelgood"-böcker kanske man också kan säga att de tillhör. Men oavsett vilken genre de är, så var den här boken i alla fall riktigt bra. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

Här är länk till tidigare recensioner av hennes böcker.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0