"Mitt liv i mina händer" av Alison Lapper.

image915

---------    

Recension av boken: "Mitt liv i mina händer" av Alison Lapper. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Mitt liv i mina händer är berättelsen om en märklig kvinna och ett märkligt liv. Alison Lapper föddes 1965 utan armar och med outvecklade ben. Hon har vuxit upp till att bli konstnär, mor och en förebild för många människor. När Alison föddes fick hennes familj rådet att lämna bort henne, så hon överlämnades till de sociala myndigheterna.

I nitton år uppfostrades Alison på handikappinstitutioner under strikta förhållanden. Medan hon kämpade sig igenom en kärlekslös barndom med både fysiska och psykiska övergrepp, bestämde hon sig för att slå sig fri och bli självständig. Välsignad med intelligens och beslutsamhet har Alison tagit itu med många utmaningar på sin väg till att få leva ett rikt och självständigt liv.

Alisons konstnärliga talang, styrka och personlighet gav henne den frihet hon längtade efter när hon fick påbörja konststudier på universitetet i Brighton, och 1994 tog hon sin examen med högsta betyg.

År 2000 födde Alison sonen Parys. De båda har medverkat i BBC:s dokumentärserie Child of Our Time. I september 2005 placerades Marc Quinns fem meter höga staty Alison Lapper: Gravid på den fjärde sockeln på Trafalgar Square och gjorde bilden av henne känd för miljoner människor.

Mitt liv i mina händer är en engagerande och tankeväckande bok som berättar om hur Alison övervann smärta och fördomar. Den är ett gripande porträtt av en inspirerande kvinna."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Och ännu en dokumentär bok har jag läst nu. Men den här gången så var den faktiskt riktigt bra! Den engagerade mig, och den var bra skriven. Jag fattade tycke för huvudpersonen / författaren. Jag kan helt klart rekommendera den.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: finkan

Kul att höra att den var bra, sitter och går igenom listan med böcker som jag vill ha. Ska göra en adlibris beställning nu i helgen och den här kommer med den här gången.

2007-08-04 @ 00:21:25
URL: http://finkans.blogg.se/
Postat av: Bim

---> Finkan: Ja, jag tyckte den var bra. Till skillnad mot flera andra dokumentära böcker som jag har läst på sistone, som jag inte tyckte var bra. Själv så beställde jag 12 böcker från Adlibris i dag.

2007-08-04 @ 00:24:17
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0