"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson.

image1038

---------    

Recension av boken: "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. (Genre: Skönlitteratur / Roman.)  

---------   


"En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg.  

Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi. 

Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidernas växlingar spirar en ovanlig vänskap. En vänskap som ska förändra bådas liv för alltid.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en stark och gripande roman om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap.

Linda Olsson är född i Sverige men bor numera i Nya Zeeland. Nu vill jag sjunga dig milda sånger gavs först ut i den engelskspråkiga världen och klättrade direkt upp på bästsäljarlistorna.

"Det är en vacker bok, impregnerad av längtan." Tidningen Vi
"Kan vara den vackraste bok jag läst. Någonsin." Norra Västerbotten
"En bok att tycka om!" Dagens Nyheter
"Det här är en finstämd men kraftfull roman, ömsint och intensiv, om djup vänskap som förändrar livet för två kvinnor." The Dominion Post
"Berättelsen förför läsaren med sin starka dragningskraft, vilket gör att boken inte bara är omöjlig att lägga ifrån sig utan också omöjlig att glömma." New Zeeland Herald"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Det här var en helt fantastisk bok! Det trodde jag nog faktiskt inte när jag hade läst lite om den och tittat på den. I och för sig är det ju jättemånga som har skrivit bra om boken, men jag trodde kanske ändå inte riktigt att det var min stil på bok. 

Men det var en helt otroligt bra bok. Mycket länge sedan jag läste något lika bra. Jo, förresten, Åsa Lindeborgs "Mig äger ingen" var faktiskt också fantastiskt bra och fick en femma i betyg av mig. De två böckerna är nog det bästa som jag har läst på flera år. 

Jag grät flera gånger till den här boken, men den var ändå absolut ingen sorglig bok. Men den grep tag i en något oerhört, och jag kunde inte sluta att läsa den. Jag ville läsa och läsa hela tiden, men ändå ville jag inte att den skulle ta slut. Jag kan verkligen rekommendera den till alla. Jag säger bara: 

LÄS DEN !!!   ///Bim.  

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------    

Lite länkar:

Författarpresentation på Albert Bonniers Förlag.

Recension av boken i SvD.

Intervju med Linda Olsson i SvD.

---------  


Kommentarer
Postat av: Tingeling

Vilken bra beskrivning du får mig att verkligen vilja läsa den, tack
Såg i ett av dina recept nånting som hette zeta vete durum och jag har letat som en tok efter detta Var finns det?
Ska det vara i burkar eller?
Jag försöker gå ner lite /ändra kostvanor så jag blev så sugen på att prova det receptet
/Tingeling

2007-08-18 @ 21:22:31
Postat av: Bim

---> Tingeling: Ja, läs den! Den är fantastiskt bra! Och berätta gärna sen vad du tyckte!
Zeta DurumVete ligger i konservburkar. Den storleken som krossade tomater brukar ligga i. Fråga i någon lite större butik. Testa sen receptet, det är jättegott! Berätta gärna sen det också om du har hittat det och vad du i så fall tyckte.

2007-08-18 @ 21:26:08
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Tingeling

Ja det lovar jag att göra berätta vad jag tycker både om boken och om maten men jag har letat i många affärer utan att hitta det men jag ger inte upp /tingeling

2007-08-18 @ 23:17:03
Postat av: Bim

---> Tingeling: Burken är brun/beige, och så står det Zeta Matvete Durum på den. Jag köper dem på Willys. Har för mig att jag har köpt på HemKöp också. Kanske även i Konsum.

2007-08-19 @ 08:19:36
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: annebelle

Den här boken ska jag läsa.

2007-08-19 @ 12:20:34
URL: http://annebelle.blogg.se
Postat av: Bim

---> Annebelle: Ja, det ska du absolut göra! Den är underbar! Jag hade fått för mig att den skulle var lite "mesig" och lite för mycket av en "kärleksroman" för att jag skulle riktigt gilla den. Men hur fel hade jag inte!? LÄS DEN!

2007-08-19 @ 12:23:11
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Under månljus och frost

Åh... Vad glad jag blev när jag läste att du hade uppskattat den så mycket. Jag gav nämligen bort den i present utan att själv ha läst den...-jag tyckte att det lät som en fin bok. Nu måste jag nog läsa den själv också... :)

2007-08-19 @ 14:13:04
URL: http://vinoli.wordpress.com/
Postat av: Bim

---> Under månljus och frost: Vad roligt! Ja, köp en till dig själv också! :-D

2007-08-19 @ 14:32:02
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Gunilla

Jag måste invända mot uppskrivningen av Linda Olssons roman. Jag har sällan läst en bok så full av floskler och meningslöst flumspråk. Det bär ingenstans - speglar bara tomhet.

2007-09-03 @ 10:04:42
Postat av: Bim

---> Gunilla: Okej! Där ser man vad olika människor tycker! Och tur är väl det! ;-D

2007-09-03 @ 16:38:19
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0