Dagens Dagbok - Lördagen den 15 december 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag brukar lägga mig vid ettiden när jag är ledig, och gå upp vid sjutiden. Sex timmars sömn är perfekt för mig. Men i går kväll så hade jag ju en jättejobbig huvudvärk, så jag gick och la mig redan vid elvatiden, så det blev åtta timmars sömn i natt.


När jag vaknade så mådde jag mycket bättre än i går kväll. Bara jättelite huvudvärk kvar. Men så hade jag i går morse när jag vaknade också... Och så blev det bara värre och värre under dagen... Så man vet ju inte hur den här dagen blir...


Jag gick upp vid sjutiden, duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund för oss båda.


Vid kvart över nio sen så gick Borzko iväg till Farstahallen, för att vara där när de öppnade klockan halvtio.


Jag satt vid datorn en stund, och sen så gav jag mig iväg till Centrum strax före tio. Gick direkt till SynOptik för att hämta ut mina nya glasögon.


Och jag hade då alltså beställt ett par nya progressiva glasögon, eftersom jag behövde starkare glas både på nära och på långt håll. Sen hade de en drive, så man fick ett par extra, likadant slipade, glasögon gratis. Då la jag till 200:- och så fick jag dem som solglasögon. Perfekt att ha när det är sol när jag kör bil! Och på sommaren när jag vill läsa i solen!


De riktiga glasögonen gick på 7.300:- och solbrillorna 200:-, så det blev alltså 7.500:- för alltihopa. Med undersökningen och försäkringen så blev det ungefär 8.000:- Väldigt dyrt tycker jag... Men ändå så tog jag ingen dyr båge. Bågen kostade "bara" cirka 1.500:-. Så hade jag satt i nya glas i mina gamla bågar så hade jag tjänat "bara" 1.500:-. Då tyckte jag att det var värt det för att kunna ha mina gamla glasögon som ett par reservglasögon om det händer något med de nya.


Det känns i alla fall nu som om jag är jättenöjd med mina nya glasögon. Och även med solglasögonen. Får väl se sen vad jag tycker när jag har börjat att använda dem.


När jag var klar på SynOptik så köpte jag mig en liten julblomma på Torget. Och sen gick jag runt en sväng och tittade på Torget och lite inne i Centrum. Men efter bara en liten stund så gick jag hem igen.


När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Satt förstås lite med datorn en stund också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0